Kayyum es geçti, HDP'li başkan sahiplendi

Kayyum es geçti, HDP'li başkan sahiplendi
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde maddi imkânsızlık nedeniyle kiralık ev bulamayan ve hasarlı evlerinde kalan 2 aileye yerine kayyum atanan HDP Belediye eşbaşkanı Orhan Ayaz ve arkadaşları sahip çıktı.

TİGRİS HABER - Depremde evleri ağır hasar gören 2 aile evlerini boşaltmadı. Hasarlı raporuna rağmen evlerini boşaltmak istemeyen aileler, zabıta ekiplerinin zoruyla çıkarılmak istendi, ancak aileler maddi imkânları olmadığı ve kiralık ev bulamadıkları için direndiler. Kayyum belediyesi, vatandaşları yerleştirecek yer bulamadığı gibi hasarlı binadan çıkmaya zorladı. Durumu öğrenen yerine kayyum atanan HDP’li Belediye eş başkanı Orhan Ayaz, aileleri ziyaret etti, sorunlarını dinledi.

Ayaz, kendi çabalarıyla hayırsever vatandaşlardan temin ettiği iki daireyi 20 kişilik iki aileye tahsis etti. Aileler, kendilerine tahsis edilen evlerine geçti. Kayyum belediyenin çözemediği sorunu çözen Orhan Ayaz, sorun çözmeyenlerin görevlerinde kalmamaları gerektiğini ifade etti.

Orhan Ayaz, “Durumu öğrendim, çevremle görüştüm, iki ailenin kalabileceği 2 daire bulduk, onları yerleştirdik. İstedikleri kadar kalabilirler, ayrıca kira falan da olmayacak. Biz görevimizi yaptık. Görevini yapamayanlar o koltuklarda oturmasın. 150 bin nüfuslu ilçenin kaymakam ve kayyumu insanların mağduriyetini gideremiyor ve iki aileye kalacak yer bulamıyorsa bu işi yapmasın” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum