Kayyum görevine son verdi, o şimdi aday

Kayyum görevine son verdi, o şimdi aday
Kayyum belediyeleriyle ilgili kitap yazan Mustafa Yıldız, Diyarbakır Yenişehir ilçesi için HEDEP’ TEN aday adaylığı başvurusu yaptı.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - Kayyum belediyeleriyle ilgili kitap yazan Mustafa Yıldız, Diyarbakır Yenişehir ilçesi için HEDEP’ TEN aday adaylığı başvurusu yaptı. Kayyum yönetimi tarafından görevden alınıncaya kadar Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerinde görev yapan Mustafa Yıldız, yerel yönetimlerle ilgili uzmanlık bilgisini sahaya yansıtmak istediğini söyledi.

Asıl mesleği öğretmenlik olan, Milli Eğitimde müfettişlik görevlerinde bulunan Mustafa Yıldız, yerel yönetimler konusundaki uzmanlığını, belediyede hizmet alanına yansıtmak istiyor. Bu nedenle HEDEP’ten Yenişehir ilçesi için aday adaylığı başvurusunu yaptığını söyledi. Yıldız, 14 yıl boyunca HDP’li belediyelerde müfettişlik, teftiş kurulu başkanlığı genel sekreter ve genel sekreter yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu, belediyecilik konusundaki deneyimlerini bu dönem sahaya yansıtmak istediğini aktardı.

Mustafa Yıldız, bu anlamda yazdığı ‘Yasalardan arındırılmış kayyum belediyeleri’ kitabının da kayyum öncesi ve sonrası dönemlere ışık tutmak, halkı bilgilendirmek amacıyla yazdığını söyledi. Yıldız, kayyumları anlatan kitabı ile ilgili şunları ifade etti;

“1999-2019 yılları arasındaki 30 yıllık dönemde Kürt illerindeki belediyelerin merkezi yönetimin bir tür il müdürlüğü haline getirilişinin hikâyesini sundum. AKP iktidarının 2016 yılından itibaren yoğun biçimde başvurduğu ve 6 milyonu aşkın seçmenin iradesini yok saydığı kayyum uygulaması, yazdığım bu hikâyenin en dramatik kısmını oluşturuyor.”

*

Mustafa Yıldız kimdir?

Diyarbakır’da doğdu. Öğretmenlik ve Eğitim Müfettişlikleri görevlerini yapan 2007 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı. 2015 yılında yeni kurulan Mardin büyükşehir Belediyesinde teftiş kurulu başkanı olarak görev yaptı. Daha sonra Genel Sekreter vekilliği yapan Mustafa Yıldız, 2019 yılında kayyum yönetimi tarafından açığa alındı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.