Kayyum Kürtçe tabelayı kaldırdı!

Kayyum Kürtçe tabelayı kaldırdı!
Bismil Belediyesi kayyumu, Selet Mahallesi girişinde yer alan “Hûn bixêrhatin” yazılı Kürtçe tabelayı kaldırıp yerine Türkçe tabela dikti.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’ın Bismil ilçe belediyesi kayyımı, ilçeye bağlı Selet (Salat) Mahallesi girişinde yer alan “Hûn bixêrhatin” (Hoş geldiniz) yazılı Kürtçe tabelayı kaldırıp, yerine “Yukarı Salat Mahallesine hoş geldiniz, Bismil’de mutluyum” yazılı tabela dikti.

Yine Kürtçe olan “Selet” ile “Seletajor” yazılı tabelaları da kaldırılıp yerine “Yukarı Salat” ve “Aşağı Salat” tabelaları dikildi.

Büyükşehir Yasası’ndan önce belde olan mahalleye, 2015 yılında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) döneminde “Hûn bixêrhatin” tabelası asılmıştı.

Görevden alınarak yerine kayyım atanan Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz, Kürtçe tabelaların sökülmesine tepki gösterdi.

Ayaz: inkâr politikalarının yansıması

Orhan Ayaz, tabelanın sökülmesinin inkâr politikalarının bir yansıması olduğunu söyledi. İktidarın Kürt diline yönelik tahammülsüzlüğünün devam ettiğini belirten Ayaz, “Kürt sorununda güvenlikçi politikalar dışında hiçbir siyasal ajandası olmayan iktidar, kayyım uygulamaları ile 100 yıllık cumhuriyetin demokrasi tarihinde var olan sınırlı sayıda demokrasi kazanımlarını da ortadan kaldırmıştır” dedi.(Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum