Kayyumlar AK Partiyi bitirmek için mi çalışıyor?

Kayyumlar AK Partiyi bitirmek için mi çalışıyor?
İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen bazı kayyumlar, bölgede AK Parti’nin bitmesi için her yolu deniyor. Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyumu Münir Karaloğlu tepki çeken bir uygulamaya daha imza attı.

TİGRİS HABER - Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni Sibel Çelik’i DİSKİ’ye özel kalem müdürü olarak atadı. Özel Kalem Müdürlüğü yoluyla devlet kadrosu alan Çelik’in kısa süre önce Antalya’ya gittiği ortaya çıktı.  Kentte tepki çeken bu uygulamalar AK Parti’yi zorda bırakıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ndeki skandalların ardı arkası kesilmiyor.  Türkiye’de yüz binlerce üniversite mezunu KPSS yoluyla kamu kurumlarında memuriyet bulmaya çalışırken bazı belediyeler ‘özel kalem müdürlüğü’ yoluyla yakınlarına kadro dağıtmaya devam ediyor.  Bunun son örneği ise Diyarbakır’da yaşandı.

AK Partili vekilin kuzenine müdürlük kıyağı

Büyükşehir Belediyesindeki ‘İthal bürokrat atamaları’, ‘çifte maaş’ ve ‘torpil atamalar’ ile ilgili tartışmalar devam ederken, bu defa da Büyükşehir Belediyesine bağlı Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ)’de skandal atamalar yapıldı. Geçtiğimiz aylarda Vali ve Büyükşehir kayyumu Münir Karaloğlu’nun talimatı ile AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni Sibel Çelik DİSKİ’ye özel kalem müdürü yapıldı.  Özel Kalem Müdürlüğü yoluyla devlet kadrosu alan Çelik kısa süre önce Antalya’ya gitti. Tüm Diyarbakırlıların rahatsız olduğu uygulamaların devam etmesi, ‘kayyumlar AK Partiyi bitirmek için mi çalışıyor’ yorumlarına neden oldu.

İthal bürokrat atamaları sürüyor

Vali Münir Karaloğlu’nun talimatı ile bir süre önce DİSKİ’ye bazı atamalar yapıldı.  O atamalardan bazıları şunlar:

Rize’li olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden getirilen Abdulgaffur Levent Personel Dairesi Başkanlığına getirildi.

Antalya’dan getirilen Sibel Çelik Özel Kalem müdürü yapıldı. Devlet memuru kadrosu alan Çelik bir süre önce Antalya’ya gitti.

Kocaeli’nden getirilen Yunus Kayışoğlu Müşteri Hizmetleri Daire Başkanlığına getirildi. Kayışoğlu’nun kardeşi Mehmet Kesen ise, Büyükşehir Belediyesi’nde Spor Daire Başkanı olarak görev yapıyor. Kesen, kayyum Cumali Atilla döneminde Kocaeli’nden getirilmişti. Aynı dönemde eski Kayapınar kayyumu Mustafa Kılıç ise, Kesen’in ağabeyi olan Kayışoğlu’nu Kocaeli’nden getirerek, belediyede görev vermişti.

Kayyumların Kocaeli ısrarı ve tepkiye neden olan atamaları

Eski Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyumu Hasan Basri Güzeloğlu döneminde de benzer uygulamalara imza atıldı. Güzeloğlu’nun talimatı ile DİSKİ’ye şu atamalar yapılmıştı:

Kocaeli’nden getirilen Fatih Yörük ile Yozgat nüfusuna kayıtlı Mustafa Gökez DİSKİ’de Genel Müdür yardımcısı yapıldılar.

Konya’dan getirilen Mehmet Akif Altındağ Bilim İşlem Daire Başkanlığına,  Elazığ’dan getirilen Saim Erdoğan ise İşletmeler Daire Başkanlığına atanmıştı.

İçişleri Bakanlığı bilgi istedi, Belediye yanıt vermedi

Öte yandan geçtiğimiz aylarda gazetemizin ‘çifte maaşlı bürokratlar’ ile ilgili gündeme getirdiği haber üzerine CHP ve HDP’li milletvekilleri konuyu meclis gündemine taşımıştı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için soru önergesi vermişti. Uzun süre geçmesine rağmen Büyükşehir Belediyesinin soru önergelerine yanıt vermediği öğrenildi.

Çift maaşlar gündem olmuştu

Pandemi nedeniyle işsiz kalan yüz binlerce vatandaş, günlük gıda ihtiyacını karşılamakta bile zorlanırken, Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan ve bir süre önce farklı illerden getirilen bazı bürokratların aldıkları maaşlar kamuoyunda tepkiye neden olmuştu. Atanan bürokratların Büyükşehir’e bağlı Personel A.Ş, MED A.Ş, Diyargaz yönetim kurulu üyelikleri ve DBB encümen üyesi olarak ek maaş aldıkları ortaya çıkmıştı.

Liyakatsız atamalar

Diyarbakır’daki Belediyeler bir süre önce kura yöntemiyle 423 personel aldı. Personeli kura yöntemiyle alan belediye yönetimi, tepki çekmesine rağmen liyakatsiz atamalar yapmaya devam ediyor.  Belediyelerdeki bu uygulama kentin gündemi olmaya devam ediyor.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum