Kayyumlar kayyumlara karşı!

Kayyumlar kayyumlara karşı!
Diyarbakır’da ilginç bir dönem yaşanıyor. Özellikle kayyum belediyelerinin uygulamaları vatandaşları hayrete düşürürken, her kayyum yönetimi bir öncekinin uygulamalarının tersini yapıyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da ilginç bir dönem yaşanıyor. Özellikle kayyum belediyelerinin uygulamaları vatandaşları hayrete düşürürken, her kayyum yönetimi bir öncekinin uygulamalarının tersini yapıyor. Kayapınar ilçesinde daha önce izin verilen yapılar şimdi ‘Kaçak’ diye yıkılıyor.

Kayapınar ilçesinde yaşayan vatandaşların, ‘Kayyumlar, bir önceki kayyumların izin verdiği yapıları yıkıyor!’ yorumları yaparak gazetemize şikayetlerini dile getirdi. Gazetemizin ihbar hattına gelen mesajlarda şu görüşlere yer verildi;

“Önceki yönetim döneminde kaçak yapıldığı iddia edilen camii, hastane, otel, onlarca işyerinin yıkımlarıyla ilgili çalışma yapılıyor. İmar affının gündemde olduğu bir aşamada, seçime yakın bir dönemde bu işlerin yapılmış olmasına anlam veremiyoruz. Yapılar kaçak ise bir önceki belediye yönetimi neden izin verdi. Bir önceki kayyumun izin verdiğini, şimdiki kayyum yıktırıyor. Bir anlam veremedik. Meseleye bir şekilde çözüm bulunmalı.”

Kayapınar belediye yönetimini eleştiren yurttaşlar, yeşil aşlana taziye evi yaptırmak istemelerini örnek göstererek, “Bir taraftan ‘kaçak’ yapıları yıkmak için uğraşırken, diğer yandan yeşil alana taziye evi yapılmasına izin veriyorlar. Vatandaşın tepkisi olmasa taziye evi yerinden geri atmazlardı. Çevreden tepki gelince vazgeçtiler. İmar ile ilgili yetkisi olanlar yeşil alana taziye evi yapılamayacağını çok iyi biliyorlar, buna rağmen neden ısrar ediyorlar” şeklinde konuştular.

Gelen mesajlar arasında Hz. İsa Camisi arazisinde bulunan cami derneğinin yıkılmasının yanlış olduğunu belirterek, “imara aykırı ise yapımına izin verilmemeliydi. Yapıldıysa neden yıkıldı” diye tepkilerini dile getirdiler. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.