Kayyumlar yargılanmalı!

Kayyumlar yargılanmalı!
Sayıştay’ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesiyle ilgili hazırladığı raporu okudum. Sayıştay raporunda; eksik, aksaklıklar, yolsuzluk kokan, akıllara her türlü rüşveti getiren bulgular listelenmiş, tek, tek açılımları yapılmış.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - Sayıştay’ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesiyle ilgili hazırladığı raporu okudum. Sayıştay raporunda; eksik, aksaklıklar, yolsuzluk kokan, akıllara her türlü rüşveti getiren bulgular listelenmiş, tek, tek açılımları yapılmış. Bana göre, Sayıştay’ın bu raporunu okuyan Cumhuriyetin her savcısı, Büyükşehirde bahse konu dönemlerde görev yapanların tamamını Diyarbakır’da bir araya toplar, dava açar, hepsini de cezaevine tıkar.

Böyle bir şey olur mu?

Bilemiyorum.

*Ancak, bir kentin belediyesi nasıl soyulur, hırsızlık için hazırlanan kılıflar, Sakarya’ya, Kocaeli’ne kadar nasıl esnetilir? Devletin konusunda en ciddi kurumu Sayıştay’ın raporunda çok net gözler önüne seriliyor. Diyarbakırlılar, yönetenlerin, ‘Devlet eliyle’ kendilerini nasıl soyduklarını daha net anlasın diye, yolsuzluk bulgularını madde, madde kamuoyunun bilgisine aktarıyorum.

Naci Sapan'ın yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.