"Kemerlerinizi Bağlayın" ekibi gazetecilerle bir araya geldi

"Kemerlerinizi Bağlayın" ekibi gazetecilerle bir araya geldi
Yönetmen Ferzan Özpetek’in yeni filmi “Kemerlerinizi Bağlayın” basın özel gösterimi dünakşam Diyarbakır’da seyirci ile buluştu.

Filminin Galası bu akşam Diyarbakır'da

İlyas AKENGİN

 Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak gala öncesi film ekibi, Cemilpaşa ailesi ve gazetecilere bir kahvaltı verdi. Film ekibi, misafirler  ve Gazeteciler daha sonra tarihi mekanları gezdi.

Çözüm sürecinin bölgedeki etkileri devam ederken, bölgeleye bir destek de  sinema sektöründen geldi. Ferzan Özpetek’in yönetmenliğini yaptığı “Kemerlerinizi bağlayın” filminin ekibi, özel bir gösterimle  dün akşam  Diyarbakır’da bir gala gösterimi yaptı.

Gala öncesi Cemilpaşa konağında gazetecilerle yapılan buluşmaya  basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Kahvaltılı basın toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, filmin galasını Diyarbakır’da yapan ekibe teşekkür ederek, “Bunu duyunca gerçekten çok sevindik. Sizleri ve ekibini burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Diyarbakır’ın tanıtımı açısından galanın burada yapılması çok güzel.Tam da kentimizi temsil edecek bir kültür elçisi arayışı içerisindeyken sayın Ferzan Özpetek çıkageldi. Bu Diyarbakır için  müthiş bir şans.” Dedi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan filmin yönetmeni Ferzan Özpetek ise, bazı Diyarbakırlı dostları ile yaptığı görüşmenin ardından filmin galasını burada yapma kararı aldıklarını belirterek, “ Filmi çekerken Diyarbakır aklımda yoktu ama iyi ki galayı burada yapacağız. Tarihi ve kadim kentte olmak bizler içinde gurur verici. Bu kentin elçisi olmayı da mutlulukla ve memnuniyetle yapacağım. Turizm sinema ile de desteklenmelidir. Çünkü sinemanın büyük bir etkisi var. ” dedi.

 

Konuşmaların ardından film ekibi ve gazeteciler tarihi Cemil Paşa konağında bol bol fotoğraf çektikten sonra Meryem Ana Kilisesini gezdiler. Ekip daha sonra Dengbej evine geçerek burada dengbejlerin ezgilerini dinledi. Bu arada Ferzan Özpetek gruptan ayrılarak yanındaki bir arkadaşı ile Diyarbakır caddelerinde sokaklarında dolaşarak, ilk defa geldiği  Diyarbakır hakkında  fikir sahibi olmaya çalıştı. Bir soruya cevap veren Özpetek;” Şehri dolaşıp havasını soluyarak, insanlarını görerek, kendimi tanıtmadan konuşarak  tanımaya çalışıyorum. dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.