Kemikler bir yıldır gömülmedi!

Kemikler bir yıldır gömülmedi!
Van’ın Gevaş İlçesi’ne bağlı İli Köyü’nde, okul inşaatı esnasında ortaya çıkan ve Ermenilere ait olduğu düşünülen toplu mezardaki kemikler bir yılı aşkın süredir açıkta beklemeye devam ediyor.

VAN’ın Gevaş İlçesi’ne bağlı İli Köyü’nde yapılan Dağyöre İlköğretim Okulu'nun inşaat alanında ortaya çıkan ve Ermenilere ait olduğu düşünülen kemikler aradan geçen zamana rağmen halen gömülmedi.

Öğrencilerin gözü önünde

Karların erimesi ile birlikte yeniden gün yüzüne çıkan kemikler ulu orta dururken, okula giden öğrenciler ise her teneffüs kafatası ve kemikler ile karşılaşıyor. Kemiklerden korkan çok sayıda öğrencinin okula gitmek istemediği belirtilirken, köy sakinleri ise uzun zamandır açıkta bekletilen kemik görüntüsünün "insanlık ayıbı" olduğunu dile getiriyor.

Kemikleri kim götürdü?

Söz konusu olayın basına yansımasının ardından, kim olduğunu bilmedikleri bir kişinin gelip birkaç kemik ve kafatası götürdüğünü belirten yurttaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak kemiklerin üstünü kapatılmasını istiyor.

Resmi başvuru yokmuş!

Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe ise söz konusu kemiklere ilişkin kendilerine hiçbir resmi başvurunun yapılmadığını belirterek, en kısa sürede konu ile ilgileneceklerini söyledi.

kemikler-bir-yildir-gomulmedi----(2).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.