‘Kentin ve kentlinin hakkı korunacak’

‘Kentin ve kentlinin hakkı korunacak’
Geçen yıl 15 bin 301 aracın, 5 bin 447 adet işyerinin denetlendiğini, 4 bin 71 dilenciye müdahale edildiğini, 40 kaçak yapının yıkıldığını bildiren Zabıta Daire Başkanı Baran İpekyüz, 2016 yılında da kontrollerin devam edeceğini, kentin ve kentlinin hakkı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Baran İpekyüz, 2015 yılında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Baran İpekyüz, 2015 yılında her ay düzenli olarak denetim yapıldığını, toplamda 15 bin 301 aracın (ticari taksi, okul servisi, halk otobüsü, belediye otobüsü ve minibüs) denetlendiğini, kurallara uymayan bin 286 araca ceza kesildiğini söyledi.

Kaldırım işgali yapan, engelli ve yaya geçidi gibi yasak yerlere park eden 227 aracın çekildiğini belirten İpekyüz, yıl içinde 5 bin 447 işyerinin denetlendiğini, kurallara uymayan 152 işyerine cezai işlem uygulandığını aktardı. İpekyüz, Hal içinde toptan satış yapan 220 işyeri ile Hal dışında satış yapan işyerlerinin, pazar günleri hariç haftanın her günü denetlendiğini, 40 kaçak yapının yıkıldığını kaydetti. İpekyüz, kent genelinde 4 bin 71 dilenciye müdahale ettiklerini açıkladı.

 

DENETİMLER DEVAM EDECEK

İpekyüz, 2016 yılı içerisinde rutin kontrollerin devam edeceğini belirterek, “Kentin ve kentlinin hakkını koruyacağız. Kentte hiçbir şekilde kaçak yapılara, kaldırım işgallerine, engelli geçidi ve yaya geçitlerini kapatan araçlara ve özellikle toplu taşıma araçlarının kuralsızlıklarına karşı kesinlikle taviz vermeyeceğiz.” diye konuştu.

 

Haber: Ali ABBAS YILMAZ

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.