Kenyalı iş insanından Diyarbakır ziyareti

Kenyalı iş insanından Diyarbakır ziyareti
Kenyalı iş insanı İan Leopald Okella, Diyarbakır’da yatırım ve partner konusunda ortaklaşacakları iş insanlarını bulmak için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

TİGRİS HABER - Kenya'da medikal ve kozmetik sektöründe yatırımları bulunan Stanmed Zincirleri sahibi iş insanı İan Leopald Okella, Diyarbakır'da yatırım için fizibilite çalışmasında bulundu.

lila-osb.jpg

Diyarbakır OSB Başkanı Mustafa Fidanı’ı ziyaret eden Okella, burada kozmetik sektöründe dünya markası olan Lila Kozmetik ve bebek bezi üretimi yapan Özden Tüketim Firmasını gezdi.

osb-uretim.jpg

Lila Kozmetik Firması Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cansız ile görüşen Okella, kısa sürede ortak yatırım için ciddi adımlar atma kararlılığında olduklarının altını çizdi. Daha sonra DTSO Başkanı Mehmet Kaya ile görüşen Okella, kentteki yatırım alanları ve kentin ticaret kapasitesi hakkında bilgi aldı. Okella, en kısa zamanda Diyarbakır’a yeniden ve daha güçlü bir şekilde geri dönüş sağlayacaklarını vurguladı.

okella-osb.jpg

Kenya'da medikal ve kozmetik sektöründe büyük yatırımları bulunan Stanmed Zincirleri sahibi iş insanı İan Leopald Okella, Diyarbakır'a gelerek Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaları gezdi.

lila.jpg

Ortak yatırım ve partner konusunda ciddi firmalarla ticaret yapmak amacıyla Diyarbakır'a gelen Okella, Diyarbakır'daki iş insanları Ahmet Tanaman ve koordinatör Mehmet Çağatay Çağa ile birlikte OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan ile de görüşerek, yatırım alanları hakkında bilgi aldı.

osb-okella-002.jpg

‘Ürünler hem kaliteli hem de ekonomik’

Kenyalı iş insanı Okella ve beraberindekiler sırasıyla Özden Tüketim Firması ve Lila Kozmetik Firmalarını gezdi. Lila Kozmetik Firması Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cansız tarafından karşılanan Okella ve beraberindekiler, özellikle saç boyası ve bakım ürünleri hakkında bilgi aldı. Yapılan görüşmeler sonunda Lila Kozmetik ile çalışmayı çok istediklerini belirten Okella, "Çok kaliteli ve seçkin ürünleri ülkemizde de pazarlamak istiyoruz. Bunun için ön görüşmeleri yapmak üzere geldim. Lila Kozmetik, dünya çapında bir marka olduğunu gördük. Ürünler hem kaliteli hem de ekonomik. Lila Kozmetik firması yetkilileri ile ticaret partneri olmak için bu ilk görüşme oldu. Görüşmelerin devamını sağlayarak yeni yılda ticari anlamda ciddi yatırımların ön adımlarını atabileceğimize inanıyorum" dedi.

lila-okella-ziyaret.jpg

‘Saniyede bir kişi Lila kozmetik ürünlerini kullanıyor’

Lila Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cansız da, ziyaretinden dolayı İan Leopald Okella'ya teşekkür ederek, "Türkiye'nin ve dünyanın birçok ülkesinde ciddi pazar payına sahip olduğumuzu gururla söyleyebilirim. Diyarbakır firması olarak, dünyada her bir saniyede bir, bizim ürünümüz kullanılıyor. Sayın Okella, bizleri ziyaret ederek, birlikte ticaret yapma isteklerini iletti. Ürünlerimizi de çok beğendiklerini aktardı. Kendileri bizimle çalışmak istediklerini aktardı. Ticaret yapabilmemizin altyapısının ve resmi şartların oluşması halinde kendileriyle çalışabileceğimizi ilettim" diye konuştu.

lila-ziyaret-001.jpg

Daha sonra Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nı (DTSO) ziyaret eden Okella ve beraberindekiler, DTSO Başkanı Mehmet Kaya ile görüşerek, kentteki ticaret kapasitesi hakkında bilgi aldı.

dtso-okella-ziyaret.jpg

Diyarbakır’da yatırım için fizibilite çalışması yaptığını ve bu kapsamda OSB’de ziyaretlerde bulunduğunu ifade eden Okella, DTSO ziyaretinde Başkan Mehmet Kaya’ya kente yatırım yapması halinde sağlanacak teşvik imkanlarıyla ilgili sorular yönetti.

mehmet-kaya-004.jpg

‘Yatırım için Diyarbakır doğru bir adres’

Diyarbakır’ın yatırım anlamında doğru bir adres olduğuna vurgu yapan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, “Diyarbakır yatırım yapmak için en doğru yer, çünkü kente yapılacak yabancı yatırımcılar için ciddi teşvikler var. Irak, İran ve Suriye pazarı için Diyarbakır avantajlı bir yer. Erbil, Süleymaniye fuarlarını da biz düzenleyeceğiz. Irak ithalata dayanan bir Pazar. Erbil, Duhok, Süleymaniye ve Musul Ticaret Odaları ile birlikte çalışıyoruz. Diyarbakır, Bölgedeki firmaları oraya taşıyacak en iyi konumda. İmalata dayalı bir OSB altyapımız var. Bir yıl içinde Türkiye’nin en büyük lojistik merkezini Diyarbakır’da inşa ediyoruz. Hem imalatta hem de lojistikte Diyarbakır önemli bir merkez. DTSO bünyesindeki ihracat destek birimi yabancı yatırımcılara her türlü desteği sunma kapasitesindedir. Bir gün içinde yabancı yatırımcıların ticaret kaydını yapabilecek durumdayız. Yabancı yatırımcılara öncelik veriyoruz” diye konuştu.

okella-dtso.jpg

‘Diyarbakır’da ciddi bir iş hacmi yaratmayı planlıyoruz’

Ortak yatırım ve partner konusunda ciddi firmalarla ticaret yapmak amacıyla Diyarbakır'a gelen Kenyalı iş insanı Okella’ya eşlik eden koordinatör Mehmet Çağatay Çağa, ziyarete ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Okella ile Diyarbakır iş insanları olarak bir ortaklık anlaşması için buradayız. Sabah Organize Sanayi Bölgesini daha sonra da Ticaret Odası’nı ziyaret ettik. Bazı yatırım planlarımız var. Diyarbakır’dan Ortadoğu’ya ve Doğu Afrika’ya yönelik iş planlarımız var. Şuana kadar ziyaretlerimiz gayet olumlu geçti. Umarım çok kısa bir süre içinde hem burada hem Kenya’da merkezlerimizi hayata geçirerek ciddi bir iş hacmi yaratmayı planlıyoruz.”

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.