Kerkük İlahi Grubu Ahlat'ta konser verdi

Kerkük İlahi Grubu Ahlat'ta konser verdi
Kerkük İlahi Grubu Ahlat'ta konser verdi



BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlen ‘Rahmet Akşamları’ programına katılan Irak Kerkük İlahi Grubu, dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. İlahi grubunun lideri Şeyh Adil Mahmut Mollaoğlu, "Ne olur, Irak ile Suriye'nin düştüğü duruma siz düşmeyin. Türkiye İslam'ın son kalesidir" dedi.

Ahlat İlçe Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayına özel düzenlenen "Rahmet Akşamları" programına katılan Irak Kerkük İlahi Grubu, söylediği ilahiler ve ağıtlarla Ahlatlılara duygu dolu anlar yaşattı. Kültür Merkezi Ertuğrul Gazi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği program ile ilçeyi, İstanbul Ramazan eğlencelerine yakınlaştırdığını belirterek, her iki belediyeye teşekkür etti.
Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban ise yaptığı konuşmasında Ramazan ayının maneviyatını bu tür özel programlarla daha da artırmak istediklerini belirterek, "Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek'in de destekleriyle Ahlat'ta semazenleri ve Irak Kerkük İlahi grubunu ağırladık. İstiyoruz ki her günümüz böyle birlik olsun. Zahmet çekmeden rahmette olmaz. Bu nedenle vatanımız için şehitte veriyoruz. Yakın zamanda ilçemizde iki kardeşimizi şehit verdik. Başımız sağ olsun. Artık her yıl Ramazan ayında özel programlar yapacağız” dedi.

Irak Kerkük İlahi Grubu’nun sahne aldığı gecede bir konuşma yapan grubun lideri Şeyh Adil Mahmut Mollaoğlu, Kerkük'ten Ahlatlılara selam getirdiğini ifade ederek, “Kerkük dediğiniz zaman ay yıldızla süslenen mermer taşları ve ay yıldız bilinir. Bizleri Suriye'de ve Irak'ta olan kardeşlerimize, evlerinizden önce gönlünüzü açtığınızdan dolayı, ekmeğinizi paylaştığınızdan dolayı çok teşekkür ederiz. Hükümetimizden Allah razı olsun. Hiç bir zaman sınırı kapatmadı. Ne mutlu sizlere ki, mazlumların duasını aldınız. Ama zalimler ise mazlumların ahını alırlar. Bu güzel gecede temennimiz, rabbim sofranızdan ve gönlünüzden bereketi eksiltmesin” dedi.

Türkiye’nin İslam’ın son kalesi olduğuna vurgu yapan Mollaoğlu, “Irak ile Suriye'nin düştüğü duruma ne olur siz düşmeyin. Bu memleket, Türkiye, İslam'ın son kalesidir. Tüm mazlumların ricası, safımızın hiç bir zaman ayrılmamasıdır. Önümüze kin ve nefret yerleştirmeyelim. Bizim düştüğümüz tuzağa siz düşmeyin. Tüm mazlumların gözü sizlerdedir” şeklinde konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.