KESK hasta tutuklular için mektup gönderdi

KESK hasta tutuklular için mektup gönderdi
Diyarbakır'da KESK ve bağlı sendikalar hasta tutukluların serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı ve Meclis Başkanına mektup gönderdiler

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve bağlı sendikalar hasta tutukluların serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e mektup gönderdiler.

Ofis semtinde bulunan PTT önünde toplanan KESK ve bağlı bulunan sendikalar adına basın açıklamasını okuyan Tüm Belediye Memurları Sendikası (Tüm-Bel-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Muhsin Uyanık, Adalet Bakanlığı verilerine göre, son 13 yılda 2 bin 300 tutuklu ve hükümlünün cezaevlerinde hayatını kaybettiğini söyledi.

Hasta tutukluların durumunun acilen çözülmesi gerektiğini belirten Uyanık şöyle konuştu:

"Sağlık ve yaşam hakkı insanın en doğal ve en vazgeçilmez hakkıdır. Yaşam hakkının her koşulda kutsal olduğuna inanan insanlar olarak, bu meselenin insani ve vicdani bir mesele olduğunu düşünmekteyiz. Bu nedenle tüm hasta tutukluların infaz ve tedavi koşullarının iyileştirilerek, bağımsız hekimlerce muayenesinin açılması için bugün itibariyle 202 hasta tutukluların infazlarının durdurularak derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz."

Açıklamanın ardından PTT Şubesinden Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı ve Meclis Başkanına mektup gönderildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.