Kıbrıs caddesi esnafı hizmet bekliyor

Kıbrıs caddesi esnafı hizmet bekliyor
Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nde bulunan Kıbrıs Caddesi esnafı, 5 yıldır caddenin asfaltlanmadığını belirterek, yetkilileri göreve davet etti.

Sur İlçesi Kıbrıs Caddesinde bulunan esnaflar, Belediyenin alt yapı ve asfalt hizmetlerinden yararlanamadıklarını dile getirdiler. Kış öncesi belediyeyi gerekli önlemleri alması için uyaran esnaflar, Kıbrıs Caddesinin asfaltlanmasını talep etti.

'Caddede alt yapı sıkıntısı var'

 Üvey evlat muamelesi gördüklerini dile getiren esnaflar, 5 yıldır hizmet alamadıklarını dile getirdi. Caddenin asfaltlanmaması nedeniyle çukurların oluştuğunu kaydeden esnaf, bu durumun giderilmesini talep etti. Söz konusu sorunla ilgili şikayetlerini dile getiren Sur esnaflarından Ümit Esenkuş, “Caddede bulunan çukurlarda sular birikiyor, yağmur suyunun gidecek yeri yok, caddede alt yapı sıkıntısı mevcut. Asfaltlama ve kanalizasyon alt yapısının yapılmasını istiyoruz. Bununla ilgili belediye yetkilileri ile görüştük ama ilgilenen olmadı. Caddenin ortasında su birikiyor ve araçlar geçerken sular üzerimize sıçrıyor, özellikle yağmur yağdığında karşıdan karşıya geçemiyoruz. Bu, caddenin genel bir sorunu hepimiz etkileniyoruz’’şeklinde konuştu.

 

 

kibriscaddesi-(4).jpg'Yollarımız köstebek yuvasına dönmüş'

Kıbrıs Caddesi esnaflarından Salih Arslan ise,  “Caddemizde yaşanan sorunla ilgili Büyükşehir Belediyesine bilgi verdik. Bize söz verdiler ancak buna rağmen kimse sorunlarımızla ilgilenmiyor. En işlek cadde niye bu kadar bakımsız 2 yıldan fazla bir zaman geçti ama ilgilenen olmadı. Baydemir zamanında boru çekildi. Ufak bir asfalt vuruldu ama buda çözüm olmadı. Suyu kendi imkanlarımızla fırçalarla boşaltıyoruz. Bu görüntü tarihi Sur'a yakışmıyor. Yollarımız köstebek yuvasına dönmüş. Yağmur yağdığında yolda biriken sular ayakkabımızın üzerine taşıyor ’’dedi.

HABER:  Harun AYTULUN

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.