Kiğı’ya 30 konteyner gönderildi

Kiğı’ya 30 konteyner gönderildi
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından 4 günde 152 sarsıntı daha yaşandı. 16 köyde 45 yapının hasar gördüğü ilçeye AFAD Başkanlığı tarafından 30 konteyner gönderildi. İlçede incelemelerde bulunan İl Valisi Köşger, çalışmaların devam

2 Aralık Çarşamba günü merkez üssü Kiğı Açıkgüney köyü olan 5,5 büyüklüğündeki depremde Kiğı’ya bağlı 16 köyde birçok ev hasar gördü. Bu depremin ardından en büyüğü 4,5 olmak üzere 150’nin üzerinde artçı deprem meydana geldi.

RİSKLİ YAPILAR BOŞALTILDI
Depremin ardından Bingöl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından yapılan ön hasar tespit çalışmalarında polis lojmanı, ilçe jandarma komutanlığı binası ve 45 yapının hasar gördüğü tespit edildi. Polis lojmanı boşaltılırken, çatlama ve lokal yıkımların yaşandığı evler de kayıt altına alındı. Evleri hasar gören bazı vatandaşlar, akrabaların yanına yerleşirken, bazı vatandaşların da okullarda ve Gençlik Merkezi Salonları'nda kaldığı belirtildi.

VALİ KÖŞGER İLÇEYE GİTTİ
Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, beraberinde İl Jandarma Komutanı Hakan Bayer, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamıuk, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Bingöl İl Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rasim Buluş, İl Özel İdaresi Sekteri Mehmet Işık ile ilçede incelemelerde bulundu. İlçe merkezindeki temaslarının ardından kriz merkezine geçen Vali Köşger, burada Kiğı Belediye Başkanı Yılmaz Gündüz, Kiğı Kaymakamı Mehmet Ayhan ve muhtarlarla bir araya geldi. Depremin ardından ilçedeki halkın sıkıntılarının giderilmesi hususunda çalışmaların devam ettiğini kaydeden Vali Köşger, AFAD Başkanlığı tarafından gönderilen 30 konteynerin uygun yere yerleştirileceğini söyledi. İlçedeki incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Köşger, “Evlerinde hasar meydana gelen ve evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlarımız, Gençlik Merkezi ve Menekşe Durmuşoğlu Anaokulu'nda konaklatılmış olup, bunların yatak, yiyecek ve içecek ihtiyaçları karşılanmıştır. Köylerimizde evleri ağır hasarlı ve oturulmayacak durumda olan vatandaşlarımızla, geceyi evlerinde geçirmek istemeyen vatandaşlarımız için ilgili muhtarlıklara talimat verilmiş, bunların imam evleri, boş kullanılmayan evler, taziye evleri vb. yerlerde ikamet etmeleri sağlanmıştır. Ayrıca en çok zararın meydana geldiği Çiçektepe köyüne ağır hasarlı ve her an yıkılabilecek durumda olan evlerin eşyalarının dışarıda muhafazası için 5 adet çadır gönderilmiştir” dedi.

"45 KONTEYNER DAHA TALEP EDİLDİ"
İlçeye 30 konteyner geldiğini kaydeden Vali Köşger, “Ancak artçı sarsıntıların devam etmesi, bu durumun vatandaş psikolojisini olumsuz yönde etkilemesinden dolayı 45 adet daha konteyner talep edilmesi düşünülmektedir. İlçemizde yapılan istişareler neticesinde bunların 10 tanesi İlçe Jandarma Komutanlığı'na, 20 tanesi İlçe Emniyet Amirliği'ne, 30 tanesi ilçe merkezimizdeki vatandaşlarımıza, 15 tanesi de köylerimize tahsis edilmesi düşünülmektedir” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.