Kılıçdaroğlu: Adayla protokol imzalayacağız

Kılıçdaroğlu: Adayla protokol imzalayacağız
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayının, ülkeyi nasıl yöneteceğine ilişkin 'protokol' imzalayacağını söyledi.

TİGRİS HABER- Habertürk yayınına konuk olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim süreci, 6’lı masa ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bilgi verdi. Cumhurbaşkanı adayına 6 parti liderinin birlikte karar vereceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Şu ana kadar konuşulmadı, yeri ve zamanı gelince konuşulacak. Adayın niteliklerini daha önce açıklamıştık. Şimdi temel ilkeleri belirleyeceğiz. Adayın da bunları içselleştirmesi lazım. Aday, 6 partinin belirleyeceği bu temel ilkelere sadık kalacağına ilişkin protokol imzalayacak."

Adayın nitelikleri

Kılıçdaroğlu, belirlenecek adayın nitelikleri ile ilgili de şu bilgileri verdi: “Devlet yönetimi sıradan bir olay değil. Aday, devlet aklına sahip olacak, devletin ne olduğunu, adaletin, liyakatin ne olduğunu, devletin kurumlarını bilecek. Bunları bilmeyen bir kişiyi ‘iyidir’ deyip getiremezsiniz. Artı, bunların yanında egosuna yenik düşmeyecek. ‘Yetkiye sahip oldum, o ne güzel seçildim, nereden çıktı bu 6’lı masa’ demeyecek. Tepede oturacak kişi aynı zamanda liderlerle birlikte hareket edecek bir kişi olmalıdır. Bütün temel kararları 6 liderin ortak alması lazım.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.