Kılıçdaroğlu: Benim inancımı kim sorgulayabilir?

Kılıçdaroğlu: Benim inancımı kim sorgulayabilir?
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığını AK Parti’li Ercan Yakut’un yaptığı dernek ve düşünce kulübü üyeleriyle kahvaltıda buluştu. Kılıçdaroğlu, “Annemizi, babamızı seçme özgürlüğüne sahip değiliz. Benim kimliğim neden siyaset konusu olsun” dedi.

TİGRİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’da üyelerinin önemli bir bölümünün muhafazakar isimler olduğu bilinen TR Düşünce Kulübü ile kahvaltı yaptı.

Kılıçdaroğlu, “Aranızda mütedeyyin insanların olduğunu biliyorum. Herkesin kimliği de benim başımın üstüne. Annemizi, babamızı seçme özgürlüğüne sahip değiliz. O zaman benim kimliğim neden siyaset konusu olsun” dedi.

"Benim inancımı kim sorgulayabilir"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kulüp üyelerine şöyle seslendi:

“Bu toplantıda mütedeyyin insanların olduğunu biliyorum. İnanç üzerinden siyaset yapanların bu ülkeye en büyük kötülüğü yaptığını hepinizin bilmesini isterim. Kimin inançlı olduğunu, kimin inançsız olduğunu sadece ve sadece Yüce Yaradan bilir. Birisinin bir başka bir kişiye ‘Sen inançlısın’ ya da ‘inançsızsın’ diye suçlaması şirktir.

"Benim inancımı kim sorgulayabilir. Peygambere bile verilmeyen bu yetkiyi nasıl bir başkası kullanabilir. Özellikle muhafazakâr dünyadan gelen kardeşlerimin bu konuda çok duyarlı olmaları lazım. Herkesin kendi inancı benim başımın üstüne, ben bilemem. Herkesin kimliği de benim başımın üstüne.

“10 yılda siyasal partiler arasında en büyük değişimi yaşayan parti CHP’dir”

“Önümüzde seçimler olacak. Herkesin oyu benim başımın üstüne. Niye oraya verdin, buraya vermedin; diye hayatımın hiçbir döneminde bir suçlama yapmadım. Ama artık geldiğimiz süreç sandığa giderken elimizi vicdanımıza koyup oy kullanma sürecidir. Artık Türkiye’nin yeni bir aşama kaydetmesi lazım… Asla karamsar değilim. Bu ülkede, bu milletin ferasetine güveniyorum. Bugüne kadar CHP olarak eksikliklerimiz oldu mu, yanlışımız oldu mu? Dünya kadar. Yanlışımız da eksikliğimiz de oldu. Her şeyimiz oldu. Ama size rahatlıkla şunu söyleyebilirim. Son 10 yılda siyasal partiler arasında en büyük değişimi yaşayan parti CHP’dir. Halkın partisi olmuştur. Hiç kimsenin kimliği, inancı ve yaşam tarzı. Asla ve asla. Herkesin kimliği şerefidir, herkesin yaşam tarzına saygı gösterilir, her kesin inancı onun manevi dünyasının zenginliğidir.” (Kaynak: bianet)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.