Kılıçdaroğlu: Copu değil, aklı kullanmak lazım

Kılıçdaroğlu: Copu değil, aklı kullanmak lazım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul’da düzenlediği “Tarımsal Kalkınma Zirvesi”nde konuştu. İktidarın gıda fiyatlarındaki artışı polisiye tedbirlerle çözmeye çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, “Aklı kullanmayıp da copu kullanırsanız.

TİGRİS HABER -  “İktidara geldiğimizde ilk yapacağımız iş; çiftçinin ister bankalardan, ister tarım kredi kooperatifinden aldıkları kredilerin faizlerini ilk bir haftada sileceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Bitti. Faiz yok. Anaparayı da makul şekilde alacağız. İki; hiçbir çiftçinin üretim araçları asla ve asla borcu ne olursa olsun, haczedilmeyecek. Yata mazotu hangi fiyattan veriyorsan, çiftçinin traktörüne de mazotu aynı fiyattan vereceğiz. Hiç ortası yok bunun. ÖTV'yi kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

Göç akını önlenmeli

Zirvenin “ev sahibi” sıfatıyla açılış konuşmasını yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da mülteci sorununa dikkat çekti. İstanbul’un 16 milyonluk nüfusuyla Avrupa'nın en kalabalık metropolü olduğunu belirten İmamoğlu, “İstanbul’daki mülteci nüfusu 2 milyonu aştı. Böyle bir şehrin sorunlarını çözebilmek olağanüstü bir çaba gerektiriyor. Bunu da yapıyoruz. İBB, bugün aynı anda 10 farklı metro inşaatı yapan dünyadaki tek belediye. Ancak 10 değil, 100 metro da yapılsa eğer İstanbul'a yeni göç akınlarını önleyemezsek İstanbul'un ulaşım sorununa kalıcı bir çare bulmamız mümkün değildir” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.