Kılıçdaroğlu: Diyarbakır’a bir tek karpuz ithal etmeyeceğiz

Kılıçdaroğlu: Diyarbakır’a bir tek karpuz ithal etmeyeceğiz
Diyarbakır’da konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Diyarbakır’ın karpuzu piyasa çıkmadığı sürece bu memlekete bir tek karpuz ithal etmeyeceğiz” dedi.

TİGRİS HABER - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyareti sürüyor. Ziyaret kapsamında CHP lideri Kanaat önderleri, muhtarlar ve STK temsilcileri ile görüştü.

 Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi;

‘Karpuz ithal etmeyeceğiz’

“Diyarbakır kadim kent, Mezopotamya, buğdayın keşfedildiği yer. Bereketli topraklar bereketsiz topraklara dönüştü. Karpuz kentinde karpuz yetişmiyor. Diyarbakırlılara sözümdür, Diyarbakır’ın karpuzu piyasaya çıkmadan bu memlekette bir tek karpuz ithal edilmeyecek. Bu memlekette buğdayı, karpuzu eken kazanmalıdır. Tarıma değer ve önem vermemiz lazımdır.

Bu ülkede kimlik üzerinden ayrıştırdılar, ötekileştirdiler. Din, dil üzerinden ötekileştirdiler, ayırdılar, farklılaştırdılar. Ne diye insanların kimliğiyle, diniyle, diliyle uğraşırsınız. Kimlikler şerefimizdir, kimlikler ötekileştirilemez.”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, işsizlik konusuna da değinerek şunları söyledi; “İstihdam önemli. Bunun yanında işiniz var rahat değilsiniz. Doktorlardan söz ediyorum. Pandemi sırasında gerekli özveriyi gösterdiler, teşekkür ettik. Ama onlara ne dedi Cumhurbaşkanı, ‘buyurun nereye gidiyorsanız gidin’ dedi. Oysa hâkimlere verilen güvenceyi hekimlere de vermemiz gerekiyor.

Helalleşmek yüzleşmektir

Toplum olarak helalleşmek zorundayız. Sıkıntılarımız var mı, var. Diyarbakır hapishanesindeki işkenceler unutuldu mu, hayır. Haksızlığa uğrayan herkesle helalleşmemiz lazım. Diyarbakır hapishanesi insan hakları müzesine dönüştürülmelidir. Helalleşmek yüzleşmektir. Roboskide ölenlerin aileleriyle de helalleşmemiz lazım.

Kürt sorunu vardır

Yönetenlerin yaptığı haksızlıklarla yüzleşmektir helalleşmek. Helalleşmek adalettir. Adaleti inşa edeceğiz, adaleti inşa etmenin anahtarı demokrasidir. Özgürce tartışamazsak sorunları çözemeyiz.

Kürt sorunu yoktur diyor Cumhurbaşkanı, ona göre yok. Vatandaşa sor bakalım, var mı yok mu? Soracaksın, çözeceksin. Sorunu yaşayanı dinlemeden sorunu çözemezsin. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi açacağız. Yeni güçlendirilmiş parlamenter sistemde, millet üzerinde vesayeti olmayan bir yapı oluşturacağız. Seçimle gelen seçimle gidecek.

kilicdaroglu-tigris2.jpg

(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum