Kılıçdaroğlu Diyarbakır'a geliyor

Kılıçdaroğlu Diyarbakır'a geliyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 Mart akşamı Diyarbakır'a gelecek. Kılıçdaroğlu, kentte sivil toplum örgütü ve kanaat önderleri ile bir araya gelecek.

TİGRİS HABER - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 Mart Çarşamba akşamı Diyarbakır'a gelecek. Perşembe sabahı resmi programına başlayacak olan Kılıçdaroğlu, ilk olarak sabah 10.30'da Sur'da esnaf ziyaretinde bulunacak. Saat 11.00'da ise Divan Otel'de iş insanları ve muhtarlarla bir araya gelecek. Aynı gün saat 16.00'da iş insanı Abdullah Atik'in düzenleyeceği yemeğe katılacak olan Kılıçdaroğlu, saat 18.00'da ise Divan Otel'de gençlerle buluşacak.

Kılıçdaroğlu'nun programı Cuma günü de devam edecek. Kılıçdaroğlu, Cuma günü saat 08.30'da Plaza Otel'de kanaat önderleri ile kahvaltı edecek. Saat 10.00'da ise Mitani Otel'de DİTAM'ın toplantısına katılacak.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'a gelmek için program yapmış, ancak "hava muhalefeti" nedeniyle programını ertelemek zorunda kalmıştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Kasım ayında yaptığı ‘helalleşme’ çağrısında bütün kesimler arasında barışın sağlanmasını hedeflediğini belirterek, "Evet, tam da bu. Çağrımın amacı toplumdaki fay hatlarını ortadan kaldırmaktır. Çünkü bu fay hatları üzerinden oy devşirmeye çalışıyorlar. Türk, Kürt, Alevi, Sünni fay hatları üzerinde siyaset yapıyorlar. Sorunları çözmek yerine daha da derinleştiriyorlar ve bunun üzerinden oy almayı hedefliyorlar. Fay hatları üzerinde siyaset yapıyorlar. Bunu yaparken de toplumu kutuplaştırıyorlar, yaraları kanatıyorlar, kanırtıyorlar. Gerginliklerden, kutuplaşmalardan çoğunluk desteği sağlayıp iktidarda kalmaya çalışıyorlar. Bu siyaset tarzı ortadan kalkmalı. Bu amaçla fay hatlarını ortadan kaldırmak istiyorum. Çocuklarımıza, gelecek nesillere; kucaklaşmış, toplumsal barışı sağlamış, geçmişini kurcalayan değil geleceğini planlayan bir ülke bırakmak istiyorum” demişti. (Haber: Gönül Morkoç)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.