VİDEO - Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da kimi ziyaret edecek?

VİDEO - Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da kimi ziyaret edecek?
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın Diyarbakır’da düzenleyeceği programda yer alan “özel ziyaret” başlığı kentte merak konusu oldu. Vekiller de konu hakkında ser verip sır vermedi.

Haber: Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu gece Diyarbakır’a gelecek, yarın da resmi programına başlayacak. Kılıçdaroğlu ilk olarak Sur İlçesi’ndeki esnafı ziyaret edecek, sonra da sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve gençlerle bir araya gelecek.  CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, gençlikle yapılacak buluşma ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Killik, Diyarbakırlı gençleri toplantıya katılmaya davet etti.

mursel-chp-1.jpg

‘Çözüm yeri meclistir’

Tigris Haber’e konuşan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Kılıçdaroğlu’nun kentte vereceği mesajlarla ilgili bilgi verdi. Diyarbakır halkına güvendiklerini belirten Alban, “Türkiye yokluk, yoksulluk, perişanlık içindedir. Biz halkın mağduriyetini nasıl giderebiliriz, bunun için yollardayız.  Diyarbakır halkı hükümetin oluşturduğu algıya kanmaz. Halk, düzgünü, dürüstü ayırt edebilecek niteliktedir. Yarın ki konuşması Sayın Genel Başkanın kendi takdiridir” dedi. Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununun çözüm yeri Meclis’tir” sözünü hatırlatan Alban, “Genel Başkanımız Kürt sorunu çözülecekse iyi bir araştırma yapılıp çözülebilecek tek yer TBMM’dir, demiştir” dedi.

‘Halkla toplantı yapıyoruz’

Akademisyenlerin “CHP kanaat önderlerinden vazgeçmeli” eleştirisine değinen Alban, toplantıları Diyarbakır halkı ile yapacaklarını söyledi. Alban şöyle devam etti: “Toplantılarımızı halkımızla yapıyoruz. Toplumu yönlendirenlerle değil, toplumda doğruları anlatabilenlerle her zaman bu toplantıları yapacağız. Aslında toplantımız halkladır. Diyarbakır halkı ile toplantı yapacağız.”

mursel-chp-3.jpg

Özel ziyaret

Mürsel Alban, Kılıçdaroğlu’nun programında “özel ziyaret” başlığı ile verilen ancak içeriği açıklanmayan ziyaret ile ilgili de konuşmaktan kaçındı. Alban, “Özel ziyaretleri her yerde programlara koyuyoruz.  Helalleşme kapsamında bir özel ziyaret oluyor, o ziyaretleri genel başkanımız geldiği zaman kendi takdiridir, oraya uğrar” dedi. “Şeyh Sait’in ailesi ile helalleşme gündemde mi?” sorusuna ise Alban şu yanıtı verdi: “Diyarbakır’ın da ülkenin de büyük sorunları var. Geçmişten bugüne kadar haklı haksız yaşanan olaylar var. Tamamı ile helalleş ilecek. Ama bu program kapsamında var yok, bilemem. Bir iki yere uğranacak.  Diyarbakır’ın Şeyh Sait sorunu veya diğer sorunlar yaşanan olaylardır. Devleti yönetenler bu güne kadar bu sorunları çözmek zorundaydılar”

Alban, önümüzdeki seçimlerde CHP’nin hedefinin kentteki 11 vekil olduğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.