Kılıçdaroğlu: Emine Şenyaşar neredeyse suçlu ilan edildi

Kılıçdaroğlu: Emine Şenyaşar neredeyse suçlu ilan edildi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Urfa'da partisinin yerel yönetim çalıştayında konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında uyuşturucu sorunu, Suriyeli sığınmacılar, kayyumlar ve Emine Şenyaşar'dan bahsetti.

TİGRİS HABER - Urfa'da, partisinin yerel yönetim çalıştayında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iktidarı eleştirdi. "Sahipsiz milyonlar var" diyen Kılıçdaroğlu, "İktidar, kimsesizlerin kimsesi olabiliyor mu? Ceplerini doldurmaktan başka ne yapıyorlar?" diye sordu.

"Hepsini ülkelerine gönderecektim"

Urfa'nın tarihi açıdan görkemli bir kent olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğitim tam bir felaket. 60-70 kişilik sınıflarda bir öğretmen öğrenciyle nasıl ilişki kuracak? Derslik için de söz veriyoruz. Büyülşehir belediye başkanlığını bize vereceksiniz, 5 bin derslik kuracağız. Eğer Şanlıurfalı kardeşim çocuğunun iyi bir eğitim almasını istiyorsa, en az 100 kreşin Urfa'da olmasını istiyorsa CHP'nin adayına oy verecek, beraber takip edeceğiz."

"Karnını doyurmakta zorlanan Urfalı kardeşim bir de Suriyelilerin karnını doyuruyor. İktidar olsaydım bunların hepsini ülkelerine gönderecektim. Ben onlara da üzülüyorum. Onlar da insan."

"Uyuşturucu milli güvenlik sorunudur"

Uyuşturucu sorunundan da bahseden Kılıçdaroğlu, "Uyuşturucu nedeniyle gençliğimizi kaybedebiliriz. Bu artık bir milli güvenlik sorunudur. Cezaevinde bir tane bile uyuşturucu baronu göremezsiniz" dedi.

"Kayyum uygulaması tam bir felakettir"

Siyasi iktidar için en önemli konunun 'ahlâki ve siyasi meşruiyeti' olduğunu bile getiren Kılıçdaroğlu, "Eğer montaj videolar yapıyorsanız ahlâki ve siyasî meşruiyetiniz tartışılır hale gelir. Milletin seçtiği belediye başkanı yerine kayyum atarsanız, siyasî meşruiyete gölge düşürür. Bu millet niye oy kullanıyor? Bunun adı demokrasi olur mu? Bu tam bir felakettir" diye konuştu.

"Emine Şenyaşar neredeyse suçlu ilan edildi"

2 oğlu ve eşi 2018'de AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları tarafından katledilen Emine Şenyaşar'dan da bahseden Kılıçdaroğlu, hastanedeki saldırının görüntülerinin kaybedildiğini hatırlattı. Emine Şenyaşar'ın neredeyse suçlu ilan edildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "8 savcı iddianame hazırlamaya korktu. Oraya arkadaşlarımız geldi. Kimse sahipsiz değildir bu memlekette. Dava açıldı, takip ediyoruz" dedi. (Ajanslar/Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.