Kılıçdaroğlu: Gazetecilerin dertleri var

Kılıçdaroğlu: Gazetecilerin dertleri var
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında ülkenin gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

TİGRİS HABER - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında ülkenin gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, " Gazeteler devlet desteği talep ediyor. Basın İlan Kurumu bir yıldır toplanmıyor. 2018'den beri atanması gereken 12 üye atanmadığı için Genel Kurul toplanamıyor” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

'Beşli çete hariç herkesin derdi var'

Türkiye bir dert küpüne dönmüş vaziyette, herkesin derdi var beşli çete hariç. Onların derdi de CHP iktidar olursa başımıza ne gelir... Herkes, Türkiye'nin dertlerini konuşuyor. Bütün vatandaşlarıma açıkça ifade etmek isterim. Sakın unutmayın Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Bu sorunun çözümünde marka olan parti CHP'dir.

BİK bir yıldır toplanamıyor

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu geldi. Bizim sesimizi geniş kitlelere ulaştıran medyadır. Gazeteci doğruları yazmak, onurunu korumak zorundadır. Bize bir rapor sundular. Döviz kuru arttı, enflasyon yükseldi.

Gazeteler devlet desteği talep ediyor. Basın İlan Kurumu bir yıldır toplanmıyor. 2018'den beri atanması gereken 12 üye atanmadığı için Genel Kurul toplanamıyor. Bir anlamda Basın İlan Kurumu medya üzerinde baskı kuruyor. Gazeteler üzerinde baskı kuruyor. Onurlu gazetecilere her zaman yürekten alkışlıyorum onlara bizim minnet borcumuz vardır.

Evrensel gazetesi 2019'dan bu yana BİK'ten ilan almıyor. Gazetecilerin de bir meslek yasası olması gerektiğini söylüyorlar. Mafyaya bulaşanlar da kendilerini gazeteci olarak satıyorlar. Devletten kaynak alıp, kaynaktan beslenenler maalesef kendilerini gazeteci olarak tanımlıyorlar. Havuz medyasını bilirsiniz. İktidarı ne kadar alkışlarsanız cebiniz o kadar dolar. Onlar da kendilerini gazeteci olarak satıyorlar, hiçbirisi gazeteci değil. Gazeteci kalemini satmayan kişidir.

Medya özgürlüğünde büyük sınırlamalar var. Doğru haberlere erişim engeli geliyor. Basın kartı alamıyoruz diyorlar. Gerçek gazeteciler basın kartı almakta zorlanıyorlar. Gerçek gazetecilere basın kartı verilmiyor diyorlar. Basın kartı verilmezse ne oluyor? 'Yıpranma' hakkından yararlanmıyorlar. Birçok organizasyon akredite olamıyor. Güvenlik güçlerine basın kartını gösteremiyor. Gri pasaport alamıyor... Eğer özgürlük istiyorsanız, özgürce yazmak istiyorsanız, haberleriniz sansür edilmesin diye bekliyorsanız ittifakı yakından izleyeceksiniz, destekleyeceksiniz demiyorum. Millet İttifakı'nı yakından izleyeceksiniz.

6 parti liderinden tarihi zirve

6 parti genel başkanı olarak buluştuk. 'Bunlar asla yan yana gelmez' diyorlardı. Yan yana geldik. Biz ayrı partileriz, programlarımız da ayrı. Neden bir araya geldik? Çünkü Türkiye'nin bir felakete sürüklendiğini 6 partinin genel başkanı da biliyor. Yaşanamaz bir Türkiye'nin ortaya çıktığını 6 partinin genel başkanı da görüyor. Gençlerin umutlarını yurtdışında aramak gibi bir tabloya sürüklendiğini 6 partinin genel başkanı da görüyor.

6 partinin genel başkanı Türk siyaset tarihinde önemli bir başarıya imza attı ve bir araya geldi. 'Sorunları çözmemiz lazım' dediler. Çözemiyorlar, batırıyorlar. Türkiye'yi dilenci konumuna getirdiler. Türkiye'nin onurunu zedelediler. Düne kadar 'şerefsiz' dedikleri kişilere gidiyorlar el, ayak öpüyorlar. 6 partinin genel başkanı bu tabloyu düzeltmekte kararlı. Bu kararlılıkla bir araya geldik.

Bir araya geldik ve konuştuk. Bir bildirimiz oldu. Sırayla imzalarımızı attık ve kamuoyu ile paylaştık. Bütün vatandaşlarıma söylemek isterim. Asla umutsuzluğa kapılmayın. İyi ki bu ülkede muhalefet var deyin. İyi ki bu ülkede sağlıklı, tutarlı, ülkenin geleceğini düşünen muhalefet var deyin.

Bizler bütün baskılara, olumsuz koşullara, iftiralara, hakaretlere rağmen bir araya geldik. Bizi bir araya getiren vatan sevgisi. Ülkemizde özgürce yaşamak istiyoruz. Muhalefet olarak elbette ki güzel şeyler yaptık. Emekliler bayramlarda ikramiye alıyorlarsa muhalefet olarak dayattık ve yapmak zorunda kaldılar. Elektrikte TRT payını kaldırmak zorunda kaldılar. Muhalefet olarak yaptık bunu. Sofranızda KDV iniyorsa o da muhalefetin gücüdür. Bütün olumsuz koşullara rağmen bunları yaptırıyorsak yarın iktidar olduğumuzda Türkiye nasıl bir cennete dönüşecek görün.

Ülkeyi yaşanabilir hale getireceğiz

Biz bu güzel ülkeyi barış içinde yaşanan hale getireceğiz. O zaman demokrasi olacak. 6 lider olarak bir araya geldik biz bunları yapacağız. Panik içindeler, korkuyorlar biliyorum. Güzellikten, demokrasiden, özgürlükten korkulmaz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını soracağız.

28 Şubat günü saat 13.30'da 6 lider buluşacağız. Demokrasiyi inşa edeceğiz Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemle. Bozulan bütün çarkları düzelteceğiz. Devlette liyakati getireceğiz. Bunun sözünü verdik. Ekonomiyi ayağa kaldıracağız. Sosyal politikalarımız güçlenecek. Adil bir düzeni getireceğiz. 6 lider olarak altına imzamızı attık. Türk ve Dünya siyaset tarihi içinde 6 imzanın olduğu o belge önemli bir belgedir. O belgeyi kendi arşivlerinize koyun ve yeri zamanı gelince torunlarınıza gösterin. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.