Kılıçdaroğlu: Hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç etmeyeceğim

Kılıçdaroğlu: Hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç etmeyeceğim
Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turuna 1 gün kala Ankara'da "Aile Destekleri Sigortası Buluşması" etkinliğinde konuştu. Kılıçdaroğlu, "Benim sözüm var, hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç etmeyeceğim" dedi.

TİGRİS HABER - Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Hakkın, hukukun, adaletin olması için her evde huzur olması gerekir. Eğer bir çocuk yatağa aç giriyorsa, anne beslenme çantasına yemek koyamıyorsa o ülkede adalet yok demektir. Benim bütün hedefim bu ülkeye adaleti getirmek ve her evde huzuru sağlamaktır. Eğer Türkiye büyüyorsa, kazanıyorsa bu kazancın hakça dağıtılması lazım. İşsizlik nedeniyle Meclis'in duvarının dibinde kendisini yakan babaları gördük, haberlerini okuduk. Bu acıların sona ermesi lazım. Sizin sahibinizin sosyal devlet olması lazım, kişiler değil. Devletin sizi desteklemesi lazım, hiç kimseyi açta ve açıkta bırakmaması lazım.

Yoksul mahallelerden başlayarak bol miktarda kreş açtık, anneler güven içinde çocuklarını teslim etsinler, çocuk akranlarıyla birlikte eğlensin, doysun, uyusun diye. Bunu Allah nasip ederse bütün Türkiye'ye yayacağız. Orada genç kızlarımız bu çocuklara bakacaklar. Bütün bunların hepsi sizin hak ettiğiniz şeydir. Bunlar lütuf değildir, sosyal devletin size vermesi gereken şeylerdir. Sosyal devlet, düşük gelirli vatandaşına hizmet eden devlettir. Herkesin işinin gücünün olduğu devlete sosyal devlet diyoruz. Çocuklarınızın rahatlıkla evde karnını doyurabilmelisiniz. Hangi sosyal devlette gelirin yarısı kiraya gider. Bunu için dünya bir çözüm üretmiş, adına aile destekleri sigortası diyoruz. Geliri asgari ücretin altında olan her aileye devlet para yatırır, böylece o ailenin yoksul olduğunu kimse bilmez. Bunu ancak sosyal devlet bilir ve o ailenin onurunu korumuş olur. Bunu hayata geçireceğiz. Belediye başkanlarımız şu anda bunu uyguluyorlar. Ama biz bütün Türkiye'de yapmak istiyoruz. Her evde asgari bir gelir güvencesinin olması lazım.

Benim saraylarda oturmak gibi bir derdim yok, sizler gibi yaşayacağım ve sizin sorunlarınızı çözeceğim. Yoksa ben niye siyaset yapıyorum. Benim sözüm var, hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç etmeyeceğim. Bir annenin en büyük dramlarından birisi beslenme çantasına ne koyacağıdır. Hiçbir fakir ailenin elektriği, suyu, doğalgazı kesilmeyecek, her ailenin asgari bir geliri olacak. Hiç kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Allah'a emanet olun, sandıklara sahip çıkın.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.