Kılıçdaroğlu: İktidar dut yemiş bülbül gibi

Kılıçdaroğlu: İktidar dut yemiş bülbül gibi
FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın çalar saat programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın Sedat Peker’in iddiaları karşısında ‘Dut yemiş bülbül’ gibi sustuğunu söyledi.

FOX TV’de bu sabah İsmail Küçükkaya’nın sorularını cevaplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Peker’in iddiaları üzerine savcıların harekete geçmesi gerektiğini ifade ederek, “Savcılar harekete geçmedi, yukarıdan talimat alıyorlar. Devlette çürümüşlük var. Savcının doğrudan soruşturma başlatması lazım. Kıbrıs’ta gazetecinin ölümü ile ilgili gerekeni söyledi mi, söyledi. İçeriden biri anlatıyor bunları, yer isim veriyor, bakıyoruz, bunlar doğru. Bu kadar kirlenme olur mu, milli kurtuluş savaşı vermiş bir devlet, millet bu kadar kirletilebilir mi?” dedi.

Savcılar suç işliyor

Siyasetçiye 10 bin dolar para verildiğinin bizzat İçişleri bakanı tarafından gündeme getirildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu,  şöyle dedi;“Her kes konuşuyor bunu. Bu siyasetçinin MKYK üyesi olduğunu herkes biliyor. Peker ne söyler bilmiyorum, ama 10 bin dolar iddiasını yapan bizzat içişleri Bakanı. 10 bin dolar alan siyasetçi var diyor,  600 milletvekili töhmet altında, 283 AKP milletvekili töhmet altında. Bu durumun etleşmesi lazım. Meclis Başkanı İçişleri Bakanından sordu, bakalım ne cevap gelecek. Mafya devleti nasıl ele geçirir rüşvetle, ele geçirir. Bu kadar rezalet varken, savcılar soruşturma açmamakla suç işliyor. İktidar bu konularda tek laf etmiyor. İktidar dut yemiş bülbül gibi susuyor.”

Yakalanan uyuşturucu ne oldu?

Yakalanan kokainlerle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, “Dil ovasında yakalanan uyuşturucu var, Mersinde yakalandı, ne oldu, soruşturma açılmadı, ya o kokainler oralardan alınıp piyasaya sürüldüyse ne olacak? Bilmiyoruz ki ne oldu. Emniyet olan biteni biliyor, namuslu emniyet güçleri var, ancak bir şey yapamıyorlar. Twit attı diyen gencecik çocukların evi basılıyor, milyonlarca dolarlık kokain iddiaları var, savcılık harekete geçmiyor. Mecliste soruşturma komisyonu kurulursa, ilk adım atılmış olur. Bizim önergeler ret edildi, kendileri önerge versinler biz el kaldıralım. Türkiye’nin saygınlığı için bunu yapıyoruz” dedi.  

Tek çıkış seçimdir

Ülkenin kurtuluşunun seçim olduğunu da dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi; “Kirlenme her alana sirayet etti, her alanda çürümüşlük var. Temiz olanlar var, onlara bir şey demiyorum. Tek çıkış seçimdir. Ülkeyi yönetirken temiz değilseniz sizi kullanırlar. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor, Türkiye’yi yönetenler karanlık. Türkiye’nin bir an önce seçime gitmesi lazım, siyaset temizlenmeli, bahçeli siyasi etik kanunu diyor, getirsinler meclise, kabul edelim.”

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.