Kılıçdaroğlu: Bu memlekete barışı ve huzuru getireceğim

Kılıçdaroğlu: Bu memlekete barışı ve huzuru getireceğim
CHP lideri Kemal Kılıçdaorğlu, “Milletin Sesi” kampanyası kapsamında ilk mitingini Mersin’de gerçekleştirdi. Hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, “Ahtım var, bu memlekete barışı ve huzuru getireceğim" dedi.

TİGRİS HABER- On binlerce kişinin katıldığı mitingde vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki ekonomik krizle ilgili hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.

Hakkınızı korumak için TUİK’e gittim

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün TÜİK'e yaptığı ziyareti ve kuruma alınmaması ile ilgili de açıklamalarda bulundu. TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının doğru olmadığını savunan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Bunlar devletin memuru mu, sarayın memuru mu? Siz evinize alışveriş yapmıyor musunuz? Günlük harcamaları kontrol etmiyor mu? Faturalara bakmıyor mu, deterjan alırken görmüyor mu bunlar? Talimat gelmiş 'İndireceksin' diye. TÜİK'in rakamları üzerinden emekli aylığını, asgari ücreti belirliyorlar, memurun aylığını belirliyorlar. Milyonlarca kişinin aylığını düşük rakamlar üzerinden belirlemeye çalışıyorlar. TÜİK yüzde 3 belirliyor, akademisyenler yüzde 9 belirliyor. Hocalar yıllık yüzde 21 değil yüzde 58 diyor. Hangisi doğru? Bir yerden talimat almayanlar doğru rakamları söylüyorlar. Ben, TÜİK'e sizin hakkınızı korumak için gittim. Oradakilere soracaktım siz hangi araştırmaları yaparak bu sonuçları buldunuz diye. Kapı duvar. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önümüze duvar ördüler. Sanıyorlar ki o duvarı aşmayacağız, sizin duvarlarınız vız gelir bize. Sarayın emirine giren memurlar devlet memurları değildir artık.

Faizler sıfırlanacak

Kılıçdaroğlu, esnaf ve çiftçinin bankalardan aldıkları faizleri sıfırlayacaklarını söyledi. Hükümete faiz konusunda da eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Faizlere karşıyım' diyor ya bunların faizini niye silmiyorsun? Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden biri Esnaf Bakanlığı kurmaktır. Halk Bankası'nı gerçekten bir esnaf bankası yapacağız" dedi.

5-6 yerden maaş alan düzeni bitireceğim

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti, “Ahtım var, bu memlekete barışı, huzuru, sevgiyi, adaleti, demokrasiyi getireceğim. Söz veriyorum. Mafyayla, uyuşturucu baronlarıyla işbirliği yapılan düzeni değiştireceğim. Siyaseti kirlilikten arındıracağım.Hiçbir rüşvetçiyi, yolsuzluk yapanı devlet kadroları içinde barındırmayacağım. Onların uçaklarına binenleri, paralarını alanları devletin kadrolarında barındırmayacağım. Saray ve şürekası duysun; rüşvet alanları, uyuşturucu baronlarıyla gezenleri, uçaklarına binenleri devletin kadrolarında yaşatmayacağım, görevlerine son vereceğiz Harcadığımız her kuruşun hesabını milletimize vereceğiz. 84 milyonu Londra'daki tefecilere mahkum ettiler. Vergilerin büyük kısmı oraya gönderiliyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını Londra'daki bir avuç tefeciye hizmet etmekten kurtaracağım. Söz veriyorum, bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Yoksulluğu tarihe gömeceğim, bu ülkede yoksulluk olmayacak. Milyonlarca gencimiz işsizken, 4 yerden 5 yerden 6 yerden maaş alan düzeni bitireceğim. Hakça bir düzen gelecek” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.