Kılıçdaroğlu Roboski’ye gidiyor

Kılıçdaroğlu Roboski’ye gidiyor
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yarın eşi Selvi Kılıçdaroğlu birlikte 34 kişinin yaşamını yitirdiği Roboski'ye bir ziyaret gerçekleştirecek.

'Helalleşeceğiz' demişti

TİGRİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şubat ayında"Helalleşme Buluşması" kapsamında daha önce 28 Şubat mağdurlarıyla bir araya gelmişti. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada 28 Şubat, Sivas, Maraş ve Roboski katliamlarına ilişkin ‘helalleşme’ vurgusu yapmıştı.

Halk TV programına katılan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, yarın gerçekleşecek helalleşme ziyaretine kendisinin de katılacağını söyledi.

*

Roboski'de ne oldu?

Kamuoyunda "Roboski Katliamı" olarak bilinen olayın üzerinden 11 yıl geçti. Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011'de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 17’si çocuk 34 kişi hayatını kaybetti.

Katliam olarak nitelendirilen olayla ilgili Ankara “kasıt” olmadığını duyururken; TSK da köylülerin “PKK’lı sanılarak” vurulduğunu açıkladı. Ölen kişilerin kaçakçılık yapmak için köy kırsalından Irak'a geçmeye çalışanlar olduğunun anlaşılması tartışmaları da beraberinde getirdi. Konuyla ilgili dava süreci Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar ulaştı; ancak başvuru reddedildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.