Kılıçdaroğlu’ndan Demirtaş’a: Kendisine buradan selamlarımızı da gönderelim

Kılıçdaroğlu’ndan Demirtaş’a: Kendisine buradan selamlarımızı da gönderelim
Halk TV’de ‘Lider Masası’ programında, Sarayı kadınlara tahsis edilmesini öneren Demirtaş’a cevap veren Kılıçdaroğlu, “Bence gayet güzel bir öneri, kendisine teşekkür ederim ve kendisine buradan selamlarımızı da gönderelim” dedi.

TİGRİS HABER - Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabı üzerinden Kılıçdaroğlu ve tüm adaylara soru yöneltti. Demirtaş'ın sorusunu Babaeker okudu: "Seçimden sonra Saray'ın, kurulacak Kadın Bakanlığına, şiddete uğramış kadınların tedavi ve rehabilitasyon merkezlerine, kadın öğrenci yurtlarına, emekçi kadın misafirhanelerine, ev işçisi kadınların sendikalarına, kadın sığınma evlerine, bağımsız kadın örgütlerine tahsis edilmesi iyi olmaz mı?

Bu kadın eşitliği yerleşkesinin ismini de kadınlar koyarlar diye düşünüyorum. Ne dersiniz?"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ın önerisinin gayet güzel olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Bence gayet güzel bir öneri, kendisine teşekkür ederim ve kendisine buradan selamlarımızı da gönderelim. Haksız bir şekilde içeride tutulduğunu da biliyorum. Kadınların, dünya kadar sorun yaşadığını biliyorum. Onlarla zaman zaman konuşuyoruz, zaman zaman dertleşiyoruz. Büyük sorunları var, ekonomik açıdan sorunları var, sosyal açıdan sorunları var. Gencecik kızlarımız üniversiteye giderken yurt bulamıyorlar, orada sorunları var.

Üniversiteyi bitirmiş mezun olmuş gencecik evlatlarımız var, onlar işsiz ve anneler, babalar büyük bir dram içindeler. Dolayısıyla bütün bunların tamamını çözecek olan kurumun adı siyaset kurumu. Siyasetçi kaynakları doğru harcarsa yerinde harcarsa bütün sorunları çözebilir. Şiddetin olmadığı, kadının şiddete uğramadığı bir toplum inşa etmemiz gerekiyor. Aslında zaman zaman geliyor, diyoruz ki ‘cennet anaların ayağı altındadır’. Peki cennet eğer anaların ayağı altındaysa neden kadınlara bu kadar şiddet uyguluyoruz. Buradan tüm toplumun çıkması lazım. Toplumun bu konuda biraz eğitilmesi lazım.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.