Kılıçdaroğlu’ndan İstanbul Sözleşmesi tepkisi

Kılıçdaroğlu’ndan İstanbul Sözleşmesi tepkisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir gece yarısı kararnamesi ile 42 milyon kadının hakkı, hukuku, onların ellerinden alınamaz” diyerek İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasına tepki gösterdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’da paylaştığı videoda, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine tepki gösterdi.

‘Hayatınızı cehenneme döndürenlerin kimler olduğunu iyi öğrenin’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bir gece yarısı kararnamesi ile 42 milyon kadının hakkı, hukuku, onların ellerinden alınamaz” ifadeleriyle Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, kadınlara seslenerek, “Haklarınıza, hukukunuza sahip çıkınız. Sizin hayatınızı cehenneme döndürenlerin kimler olduğunu iyi öğreniniz. Çocuklarınızın, kız çocuklarınızın hakkına, hukukuna sahip çıkınız. Ben söz veriyorum, her zaman, her yerde, her ortamda bütün kadınların hakkına, hukukuna sahip çıkacağım. Adalet neredeyse orayı arayacağım. Adaletten yana olacağım. Sizden yana olacağım. Sizin hakkınızdan, hukukunuzdan yana olacağım. Sizin hakkınızı, hukukunuzu her yerde, her platformda sonuna kadar savunacağım, söz veriyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.