Kılıçdaroğlu'nu 28'i Meclis'te yaklaşık 40 dosya bekliyor

Kılıçdaroğlu'nu 28'i Meclis'te yaklaşık 40 dosya bekliyor
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yeniden milletvekili olmadığı için dokunulmazlığı Cuma günü yapılması beklenen yemin töreninin ardından son bulacak. Kılıçdaroğlu'nun 28'i Meclis'te, yaklaşık 40 dosyası raftan inecek.

TİGRİS HABER - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçilememesi nedeniyle dokunulmazlığını kaybedecek. Hakkında 28'i dokunulmazlık dosyası, 16'sını ise "Cumhurbaşkanına hakaret, tehdit ve iftira" iddiasıyla hazırlanan fezlekelerin oluşturduğu dosyalar raftan inecek.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı nedeniyle e 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olmadı. Bu nedenle milletvekilliği haklarından yararlanamayacak olan Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı, yeni Meclis'in yemin edip göreve başlamasıyla birlikte resmen kalkacak.

CHP Genel Başkanı, 2002 yılından bu yana TBMM'de milletvekili olarak dokunulmazlığa sahipti. Ancak 2016'da TBMM'de yapılan Anayasa değişikliğiyle milletvekillerinin o tarihe olan dosyaları yönünden dokunulmazlıkları kaldırılmıştı. Kılıçdaroğlu'nun da yaklaşık 60 fezlekesi raftan inmişti. Bu dava ve soruşturmaların büyük bölümü Kılıçdaroğlu lehine sonuçlandı. Geri kalan davalar ise Kılıçdaroğlu'nun 2018'de yeniden milletvekili seçilmesiyle birlikte durmuştu.

Kılıçdaroğlu, sanık sıfatıyla mahkemeye çıkacak

Şimdi Kılıçdaroğlu'nun 2016'dan kalanlarla birlikte bugüne kadar savcılık tarafından hazırlanan dosyaları yönünden bir kez daha dokunulmazlığı sona erecek. Savcılık, bu fezlekeleri “suç unsuru” görürse iddianameye dönüştürerek mahkemeye gönderebilecek. Mahkemelerde olan davalar ise kaldığı yerden devam edecek. Bu durumda Kılıçdaroğlu, sanık sıfatıyla mahkemeye çıkmak zorunda kalacak. Kılıçdaroğlu'nun bu şekilde yaklaşık 40 dosyasının bulunduğu öğrenildi. Bunların 23'ü ise TBMM'de bekletilen dokunulmazlık fezlekeleri. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.