'Kimliksiz Ahmet'e Bağlar Belediyesi sahip çıktı!

'Kimliksiz Ahmet'e Bağlar Belediyesi sahip çıktı!
Diyarbakırlı Ahmet Önder 34 yıl önce askerden firar ettiği için vatandaşlıktan atıldı. Tek odalı evde yaşam mücadelesi veren Önder, “Ben bu ülkenin vatandaşıyım. Çocuklarımın kimliği var ama benim yok. Kimliğim olmadığı için yardım yapılmıyor. İki gündür açım” feryadında bulundu.

Norşin ÖNCEL - Özel

Gazetemizin konuyu gündeme getirmesi üzerine Bağlar Belediyesi harekete geçti. 
Diyarbakırlı Ahmet Önder’in başına gelenler, Aziz Nesin'in kaleme aldığı ünlü oyunu ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'daki hikayeyi aratmadı. 34 yıl önce askerden firar ettiği için vatandaşlıktan çıkarılan Ahmet Önder, Diyarbakır İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün verdiği “Vatansız Müracaat Belgesi” ile mülteci statüsünde yaşıyor. 
Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde doğan 54 yaşındaki Ahmet Önder, 34 yıl önce askerden firar edince önce cezaevine düştü, ardından İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşlıktan çıkarıldı. Diyarbakır Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’na yaptığı kimlik başvuruları reddedilen Önder, 3 yıldır Diyarbakır İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün vermiş olduğu “Vatansız Müracaat Belgesi” ile mülteci statüsünde yaşıyor.

Askere gitmeye hazırım

Önceki gün gazetemize konuşan Ahmet Önder, şunları söyledi: “Bu hastalık da çıkmış tek odada kalmışım, bir yere de gidemiyorum. İki gündür acım ve kimse de bana bakmıyor. Elektrik borcumu ödeyemediğim için bir aydır kesik. Her şeyden yoksun durumdayım, zordayım. Bana verdikleri mülteci kağıdını kimlik diye vermişler. Bu belgeyi hastane bile kabul etmiyor. Herkese yardım yapılıyor ama ben hiçbir şekilde faydalanamıyorum. Muhtarlık da kaydım bile yok, kimse yardım da etmiyor. Lütfen derdime bir çare bulun. Çocuklarımın kimliği var ama benim yok. Vatani görevi yapmaya hazırım. Askerliği seviyorum, seve seve de yaparım. Cumhurbaşkanımdan, valimden rica ediyorum. Allah rızası için bana yardım edin” çağrısında bulunmuştu. 

Bağlar Belediyesi sahip çıktı

Gazetemizin konuyu gündeme getirmesi üzerine Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Önder ailesine gıda ve nakdi yardımda bulunacaklarını söyledi. İlçedeki mağdur durumdaki vatandaşlara imkanlar dahilinde destek olduklarını belirten Beyoğlu, “Belediye olarak bu zor günlerde vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 
Öte yandan kentteki ilgili kurumların konuyla alakalı sessiz kalması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum