Kirada yüzde 25 artış sınırının süresi uzatıldı

Kirada yüzde 25 artış sınırının süresi uzatıldı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kirada yüzde 25 artış sınırı süresinin uzatılacağını, fahiş kira artışlarına yaptırım getirilmesine yönelik çalışma yapıldığını açıkladı.

TİGRİS HABER - Adalet Bakanı Bozdağ, NTV'de katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bozdağ, kirada yüzde 25 artış sınırı süresinin uzatılacağını, fahiş kira artışlarına yaptırım getirilmesine yönelik çalışma yapıldığını açıkladı.

Bozdağ, konuyla ilgili 3 alternatif hazırladıklarını belirterek "Bu süre uzatılacak. Hapis cezası ya da adli idari para cezası gibi durumda o zaman insanlar bu kurala uyma konusunda daha özenli davranırlar. Fahiş kira artışı yapanlara hapis cezası gündemde. Bir yaptırım getirme durumu söz konusu" dedi.

Türkiye seçimlerinin dünyanın en güvenilir seçimleri olduğunu savunan Bozdağ,"Bir kişinin yerine başka birinin oy kullanmasının mümkün olmadığını söyleyen Bozdağ ''Kimse kimsenin yerine Türkiye'de oy kullanamaz. Türkiye'nin seçimleri dünyanın en güvenilir seçimleridir. Kimse Türkiye'de seçime gölge düşüremez" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Genel Seçimleri'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Bozdağ, deprem bölgesinde oy kullanacak seçmenlere ilişkin şunları söyledi:

"Bizim seçim kanunumuz gerekli düzenlemeyi taşıyor. Seçmenlerin önemli bir kısmının zaten bulunduğu yerde adresi çıktı. Bir kısmı kaydını aldı bir kısmı almadı. Bunda herhangi bir sıkıntı yok. Seçime katılımda herhangi bir problem olmayacaktır."

Bozdağ, seçim güvenliği hakkında devam eden tartışmalara değinerek "Türkiye'de kimse kimsenin yerine oy kullanamaz. Parmak boyası falan onlar tarihte kalmış teknolojik gelişmeyi bilmeyen insanlar... Bir kişi oyunu kullanmışsa sisteme otomatik girdiği için kapanıyor otomatik olarak. Bir kişinin yerine başka birinin oy kullanması mümkün değil. Sahte nüfus cüzdanı ile birinin oy kullanması mümkün değil. Kimse kimsenin yerine Türkiye'de oy kullanamaz. Türkiye'nin seçimleri dünyanın en güvenilir seçimleridir" diyerek Türkiye'de seçime gölge düşürülemeyeceğini ifade etti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.