Kış bastırdı, soba zehirlenmesi arttı

Kış bastırdı, soba zehirlenmesi arttı
Siirt'in Pervari ilçesinde 4, Batman’da ise 7 kişilik aile sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

TİGRİS HABER - Edinilen bilgiye göre olay, Pervari ilçesine bağlı Karasungur köyünde meydana geldi. Akrabalarına uzun süre ulaşamayan yakınları durumu 112 sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine sevk edilen ekipler, ailenin sobadan sızan yoğun dumandan zehirlendiklerini tespit etti. Pervari Devlet Hastanesine kaldırılan 4 kişilik aile yapılan ilk müdahalenin ardından Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Batman’da 7 kişilik aile

Batman’da 7 kişilik bir aile sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenirken, sobayı söndürmeye çalışan 2 kişinin el ve ayaklarında yanıklar oluştu. Alınan bilgilere göre, Batman Hilal Mahallesi’nde 7 kişilik bir aile gece saatlerinde kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Aile, akşam saatlerinde sobayı yakıp uyudu odadan çıkan dumanları gören aynı aileden 2 kişi, içeridekileri uyandırarak sobayı söndürmeye çalışırken, el ve ayakları yandı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Aile üyeleri Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. El ve ayakları yanan 2 kişi ise tedavilerinin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Yanık Merkezi'ne sevk edildi. Sağlık durumları iyi olan 5 kişi ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.