Kışanak: Diyarbakır'ı kadın kenti yapmaya çalışacağız

Kışanak: Diyarbakır'ı kadın kenti yapmaya çalışacağız
Diyarbakır'ı kadınlar için yaşanılabilir bir kent yapmaya çalışacaklarını belirten Kışanak, esas olanın önleyici mücadele yürütmek olduğunu söyledi.

DiyarbakırDiyarbakır, son günlerde işlenen kadın katliamlarıyla gündeme gelirken, BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Gültan Kışanak, kadınlara yönelik artan şiddet ve cinayetlerin bir bütünen kadın özgürlük iradesine saldırı olduğunu kaydetti. 

Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığı Türkiye'de sadece 2014 yılının ilk ayında 12 kadın, son bir hafta içerisinde ise Diyarbakır'da 4 kadın katledildi. 22 Ocak'ta Sevilay Sülüntay (19) surlardan itilerek, Kayapınar ilçesinde de Mübarek Turan elektrik verilerek katledildi. Katliamların üst üste geldiği Diyarbakır'da kadınların hem sokakta hem de evde güvende olmadığını bir kez daha ortaya koydu. BDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Gültan Kışanak, kentteki kadın katliamları ile bu katliamları önleme konusunda yapılacak bileceklere ilişkin değerlendirmede bulundu. Diyarbakır'da son bir hafta içerisinde 4 kadının öldürülmesinin üzücü olduğunu belirten Kışanak, bunun aynı zamanda özgürlüğe yürüyen kadınların iradesine de bir saldırı olduğunu ifade etti. Kışanak, "Her bir saldırıyı, işlenen her bir kadın katliamını mücadele gerekçesi yapmak gerekiyor" diyerek, yaşanan kadın katliamlarına karşı hem yerel yönetimler olarak hem kadın örgütlemesi olarak daha fazla çalışılması gerektiğini söyledi. 

'Kadınlar güvenli kent ve yaşam alanları yaratılması gerekiyor'

Kadınlar için güvenli bir kent ve yaşam alanının yaratılması gerektiğini ifade eden Kışanak, bu konuda yoğun tartışma süreci yaşadıklarını ifade etti. Kışanak, "Bütün kadın kurumları ile birlikte daha fazla kadın çalışması konusunda neler yapılabilir? Konusunu tartışıyoruz. Kesinlikle önümüzdeki süreçte yerel yönetimler olarak en öncelikli konumuz olacak. Kadınların daha güvenli bir kentte yaşamaları, yaşam haklarının korunması kendilerini güvenli hissetmeleri, hayata katılabilmeleri ve bu kentin eşit yurttaşları olabilmeleri için alınması gereken bütün tedbirleri, yapılması gereken bütün çalışmaları yürüteceğiz" dedi. Kışanak, kadın kurumlarının bu konu üzerinde daha fazla durmaları gerektiğini ve mahalle mahalle, sokak sokak kadın bilincinin ve dayanışmasının yükseltilmesi gerektiği belirtti. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.