Kışanak: Gençlik bu hareketin temel taşıdır

Kışanak: Gençlik bu hareketin temel taşıdır
BDP Gençlik Meclisi'nin konferansında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, "Eğer bugün siyaset olarak doğru bir çizgide bugüne kadar geldiysek, bu gençliğin önümüze koyduğu yol gösterici, doğruyu tarif edici davranışlardan dolayıdır" dedi.

DİYARBAKIR - BDP Gençlik Meclisi 1. Konferansı "Öcalan'a özgürlük" sloganı ile BDP Diyarbakır İl Binası Vedat Aydın Konferans Salonu'nda başladı. Konferansa BDP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak'ta katıldı. Konferansın yapıldığı salona PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın yanı sıra PKK'nin öncü kadroları, Pariste katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi ve Gezi Parkı direnişinde yaşamını yitirenlerin posterleri asıldı.

 

'Gençlik hepimize öncülük edecek bir güç ve dinamizmdir'
 

BDP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Gültan Kışanak ise, gençliğin toplum içerisinde siyaseti en iyi bilen sosyal kesimi oluşturduğunu söyledi. Siyasetin durağanlık kabul etmediğini ifade eden Kışanak, "Eğer bir siyasi yapılanma yerinde sayarsa, statik olur, tutucu olur, gerici olur çürür. Gençlik ise akan su gibidir. Asla kokmaz, asla pislik tutmaz. Her zaman tazedir, her zaman coşkundur, her zaman değişken ve devrimin içerisindedir. Ve bu da canlılık getirir. Bu nedenle biz siyasal alanda BDP Gençlik Meclisi'nin örgütlenmesini genel siyasetimiz adına siyasetin kaynağı akarsuyu olarak görüyoruz. Hepimizi doğru yerde tutacak, hepimizi halkın hizmetinde doğru siyaset yapma konusunda, öncülük edecek bir güç ve dinamizm olarak görüyoruz. Gençlik kaç kişidir ne kadardır hiç önemi yok. Bir toplantıda bir ortamda yüz tane yaşlı içinde bir tane geç varsa eğer sözünü söylemeye cesaret ederse o yüzünü değiştirip dönüştürme gücüne sahiptir. Çünkü yenidir, hareketlidir, değişime dönüktür, iyiyi isteyendir" dedi. 

Kışanak'ın konuşmasının ardından konferans basına kapalı olarak devam ediyor. Konferansın sonuç bildirgesi Salı günü açıklanacak. 

(DİHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.