Kışanak: Hazine kentsel dönüşüm için arazi vermeli

Kışanak: Hazine kentsel dönüşüm için arazi vermeli
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eş Başkanı Gültan Kışanak, gazetemize konuştu. Bu büyük felaketi yaşayan herkese, depremzedelere geçmiş olsun dileğinde bulunan Kışanak, “Kentsel dönüşüm için hazine arazi vermeli.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eş Başkanı Gültan Kışanak, gazetemize konuştu. Bu büyük felaketi yaşayan herkese, depremzedelere geçmiş olsun dileğinde bulunan Kışanak, “Kentsel dönüşüm için hazine arazi vermeli. Ancak bu şekilde yerinde kentsel dönüşüm yapılabilir” dedi.

Başta Diyarbakır olmak üzere tüm depremzedelere geçmiş olsun dileğinde bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eş Başkanı Gültan Kışanak, “Öncelikle depremi yaşayan tüm şehir ve köylerdeki depremzedelere geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybedenler için rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Her ne kadar cezaevinde olsak da kalbimiz onlarla birlikte”dedi.

“Kentsel dönüşüm için hazine arazi vermeli” diyen Kışanak, “Ancak bu şekilde yerinde kentsel dönüşüm yapılabilir. Özellikle Bağlar, Huzurevleri gibi dar alanda çok katlı sağlıksız binaların olduğu yerlerde gecikmeden bunu gerçekleştirmek gerekiyor” dedi.

‘Kentsel dönüşüm halkla yapılmalı’

Maraş merkezli depremin yarattığı tahribata dikkat çeken Kışanak, şöyle konuştu: “Yaşanan son deprem kentsel dönüşümün ne kadar gerekli olduğunu, acil bir sorun olduğunu bize gösterdi. Hazine kentteki sağlıksız binaların hızla dönüştürülebilmesi için arazi vermeli. Bağlar gibi binaların çok yoğun ve dar alanda olduğu yerlerde yapıların dönüşümü ancak hazinenin arazi vermesi ile mümkün olabilir. Verecekleri araziler sayesinde yerinde dönüşüm yapmak mümkün olacaktır. Daha az katlı binalar daha geniş alanlara daha sağlıklı bir şekilde inşa edilebilir bu şekilde. Halk, belediye, ilgili diğer kurumlar birlikte kentsel dönüşümü gerçekleştirmeli. Bunun en kolay, en hızlı, en gerçekçi yolu budur. Diyarbakır’da çok sayıda hazine arazisi bulunmaktadır. Daha önce bu konuda çalışmamız oldu. Uydu kentler üzerinde çalıştık. Ancak gerekli desteği bulamamıştık.”

‘Kentsel dönüşüm bölgemizin en acil sorunu’

Bingöl-Erzincan hattında beklenen depreme dikkat çeken Kışanak, “Bingöl-Erzincan hattında beklenen depremler yaşanmadan önlem alınmalı, zaman kaybetmeden kentsel dönüşüme gidilmeli. Kentsel dönüşüm bölgemizin en acil sorunudur. Bilim insanlarının bu hatta beklenen depremle ilgili söylediklerini duymayan kalmadı. Uyarılar dikkate alınmalı, bir an önce harekete geçilmeli. Kaybedecek zaman yok” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.