Kışanak ve Anlı bu defa ZarokAmed'de çocuklarla buluşacak

Kışanak ve Anlı bu defa ZarokAmed'de çocuklarla buluşacak
Türkiye'de en çok çocuğun öldürüldüğü kent olan Diyarbakır'da BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, 15 Mart'ta ZarokAmed toplantısında çocukları dinleyecek.

DİYARBAKIRBDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, katılımcı belediyecilik kapsamında yaptığı toplantılara bir yenisini daha ekleyecek. Daha önce Cıwan, Heşin, JinAmed toplantılarını düzenleyen adaylar, 15 Mart'ta ZarokAmed'i düzenleyecek. "Hayallerini de al gel" sloganıyla yapılacak buluşma, Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, Çocuklar Aynı Çatı Altında (ÇAÇA), Belediye Eğitim Destek Evleri, Göç Vakfı, Durde, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği gibi çocuk çalışmaları yürüten kurumlarla birlikte düzenlenecek. AKP iktidarı döneminde 74 çocuğun öldürüldüğünü ve bu ölümlerin 21'inin Diyarbakır'da yaşandığını hatırlayan kurumlar, çocukların da yerel yönetimlere dair fikirlerinin dinlenmesi gerektiğini, çocukların kenti anlamaları için çalışmalar yürütülmesi gerektiğini belirtiyorlar. 


Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda gerçekleştirilecek program için Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları kentteki tüm eş başkanların da bu buluşmaya katılmaya çağırdı. 250 civarında çocuğun katılması beklenen ZarokAmed'in ilk bölümünde tiyatro, müzik, drama, resim gibi birçok atölye yapılacak. Ardından ise serbest kürsüde çocuklar mikrofonu alarak hayallerini paylaşacak. 

Dicle Müftüoğlu

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.