Kışın hangi çayları içmeli?

Kışın hangi çayları içmeli?
 Özel Haber
Kış aylarında havaların soğuması ile birlikte vücut direnci düşmeye başlar.

TİGRİS HABER - Bu da bizi soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklara karşı daha savunmasız hale getirir. Bu nedenle kış aylarında vücut direncini artıracak ve hastalıklara karşı koruyacak bitki çayları tüketmek oldukça önemlidir.

Kışın içilmesi gereken bitki çayları nelerdir?

  • Ihlamur:Balgam söktürücü, ateş düşürücü, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir. Ihlamur çayı, soğuk algınlığı, grip, nezle, boğaz ağrısı, öksürük gibi kış hastalıklarının tedavisinde etkilidir.
  • Nane limon: Boğaz ağrısı, öksürük ve mide bulantısı gibi şikayetlere iyi gelir. Nane limon çayı, mentolü sayesinde boğazı yumuşatır ve rahatlatır.
  • Kuşburnu: C vitamini bakımından zengin bir meyvedir. Kuşburnu çayı, bağışıklık sistemini güçlendirir ve soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı korur.
  • Zencefil: Antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir. Zencefil çayı, soğuk algınlığı, grip, nezle, mide bulantısı ve öksürük gibi şikayetlere iyi gelir.
  • Ekinezya: Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi ile bilinir. Ekinezya çayı, soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklara karşı korur.

Kış aylarında bitki çayları nasıl demlenir?

Bitki çayları demlemek için öncelikle bir demlik veya çaydanlık içerisine kaynamış su ve bitkileri koymanız gerekir. Bitkilerin miktarı, çayın türüne göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin, ıhlamur çayı için 1-2 tatlı kaşığı ıhlamur yaprağı yeterlidir. Nane limon çayı için ise 1-2 dal nane ve yarım limon yeterlidir.

Bitkileri demliğe koyduktan sonra demliğin üzerini kapatın ve 5-10 dakika demlenmesini bekleyin. Demlenen çayları süzerek içebilirsiniz.

Kış aylarında bitki çayları ne kadar tüketilmeli?

Bitki çayları, günde 2-3 fincan tüketilebilir. Ancak, her bitki çayının farklı bir tüketim miktarı vardır. Bu nedenle, bitki çaylarını tüketmeden önce mutlaka kullanım talimatlarını okumanız gerekir.

Kış aylarında bitki çayları tüketirken dikkat edilmesi gerekenler

  • Bitki çayları, hamile ve emziren kadınlar tarafından doktor tavsiyesi olmadan tüketilmemelidir.
  • Bitki çayları, ilaç kullanan kişiler tarafından da doktor tavsiyesi olmadan tüketilmemelidir.
  • Bitki çayları, aşırı tüketildiğinde yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle, bitki çaylarını günde 2-3 fincan tüketmeniz yeterli olacaktır.

Kış aylarında bitki çayları tüketerek hem vücudunuzu hastalıklara karşı koruyabilir hem de kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.