Kitapseverler, 2. Amed Kitap Fuarında buluştu

Kitapseverler, 2. Amed Kitap Fuarında buluştu
Fuarın bu yılki onur konuğu, Rojavalı şair, yazar Ehmed Huseyni başta olmak üzere çok sayıda şair, yazar, yayıncı ve kitapsever 2. Amed Kitap fuarında buluştu.

Ali Abbas YILMAZ

2. Amed Kitap Fuarına halkın ilgisi yoğun olurken, fuara katılan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’tan plaketini alan Rojavalı şair, Ehmed Huseyni okurlarına kitaplarını imzaladı.

2. Amed Kitap Fuarı resepsiyonunda bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, “Elbette ki, olağanüstü koşullardan geçtiğimiz şu günlerde bir kitap fuarı düzenlemek kolay olmadı. Hepimizin, hem içinde bulunduğu koşullar hem de duygu dünyamız, içinden geçmekte olduğumuz koşulların etkilerine son derece açıktır. Fakat biz şunu biliyoruz ki, okumak ve yazmak aslında ilaç gibidir. Bizler, acıların, kederlerin, hüzünlerin, direnişin ve özgürlük arayışının izlerini edebiyatımızda, şiirlerimizde, öykülerimizde, romanlarımızda buluyoruz” dedi.

 

 ‘Medeniyetler Beşiğinde Kitapların Işığında’ 2. Amed Kitap Fuarı Sümerpark Resepsiyon Salonunda verilen Kokteyl ile başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın da katıldığı etkinlikte çok sayıda yayıncı, şair, yazar ve kitapsever buluştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ve 72 yayınevinin katıldığı 2. Amed Kitap Fuarı, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda açıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı'nın bu yıl ikincisini düzenlediği Amed Kitap Fuarı, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda açıldı. Açılışta Fuar Koordinasyonu adına konuşan Mehmet Çakmak, 4 aydır sürdürülen çalışma sonucunda aralarında Kürt yayınevlerinin tamamının bulunduğu 72 yayınevinin katıldığı bir fuarı gerçekleştirdikleri için heyecanlı olduklarını söyledi.

Her yıl fuarda onur konuğu belirleneceğini kaydeden Çakmak, fuarın bu yıl ki onur konuğunun Ehmed Huseyni olduğunu dile getirdi. Fuarda, panel, seminer, şiir dinletisinin dışında tiyatro, konser ve sergilerin de olacağını ifade eden Çakmak, 6 gün içerisinde 75 program yapılacağını söyledi.

 

2. Amed kitap fuarı resepsiyonuna katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak etkinlikte bir konuşma yaptı.

TÜYAP’ın Diyarbakır’da kitap fuarı düzenlemediğine vurgu yapan Gültan Kışanak, “Geçen yıl yaptığımız kitap fuarında şunu gördük, aslında bu işi biz daha iyi yapabiliriz. Bizim hem yazım dünyası, yayıncılar, okumaya gönül vermiş insanlar hem de kentimizin toplumsal dinamiği böylesi bir kitap fuarını kendi imkânlarımızla daha iyisini yapma koşullarına sahibiz.

 

Elbette ki, olağanüstü koşullardan geçtiğimiz şu günlerde bir kitap fuarı düzenlemek kolay olmadı. Hepimizin, hem içinde bulunduğu koşullar hem de duygu dünyamız, içinden geçmekte olduğumuz koşulların etkilerine son derece açıktır. Fakat biz şunu biliyoruz ki, okumak ve yazmak aslında ilaç gibidir. Bizler, acıların, kederlerin, hüzünlerin, direnişin ve özgürlük arayışının izlerini edebiyatımızda, şiirlerimizde, öykülerimizde, romanlarımızda buluyoruz. Aslında yazmak, okumak; iyileşmektir, onarmaktır, geleceğe dair umutları büyütmektir. Halkımızı okumaya ve okuyarak yaralarını sağaltmaya, özgürlüğün, direnişin gücünü daha da arttırmaya davet ediyorum.”

Kışanak’ın ardından kürsüye çıkan Rojavalı Şair, yazar Ehmed Huseyni bir şiirini okudu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak Rojavalı Şair, yazar Ehmed Hüseyni’ye bir plaket verdi.

2. Amed Kitap Fuarı verilen resepsiyonun ardından Sümerpark’ta bulunan fuar alanına geçildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, fuar alanındaki stantları gezerek yayıncı ve yazarlarla sohbet etti. İsmail Beşikçi Vakfı kitap standında ‘Kimlik Trajedileri ve Derin Tabular – 1’ kitabının yazarı Genceddin Öner ile kısa bir sohbette bulunan Kışanak, Öner’e teşekkürlerini ileterek çalışmalarında başarılar diledi. 

2. Amed kitap fuarına kitapseverlerin yoğun ilgisi yaşanırken, Rojavalı Şair, yazar Ehmed Huseyni de okurlarına kitaplarını imzaladı.

Gazetemiz yazarlarından Şeyhmus Diken ve Birsen İnal okurlarına kitaplar imzalarken, yazarlarımızın bulunduğu LİS Yayıncılığın standı ise, Fuarın en gözde ve en profesyonel tasarımı olarak göze çarpıyordu.

Fuar, 17-22 Mayıs tarihleri arasında her gün saat 10.00 ile 20.00 arasında açık olacak.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.