Kızılaslan, gümüş madalya ile döndü

Kızılaslan, gümüş madalya ile döndü
Diyarbakırlı milli karateci Sena Kızılaslan, 21-23 Nisan tarihlerinde Sırbistan’ın Cacak kentinde yapılan Golden Belt Karate Turnuvası'nda zorlu rakiplerini yenerek finalle yükseldi.

TİGRİS HABER - Diyarbakırlı milli karateci Sena Kızılaslan, 21-23 Nisan tarihlerinde Sırbistan’ın Cacak kentinde yapılan Golden Belt Karate Turnuvası'nda zorlu rakiplerini yenerek finalle yükseldi. Kızılaslan, finalde ev sahibi Sırbistanlı rakibi Trikos Mina'ya karşı 3-2 yenilerek gümüş madalya sahibi oldu.

Türkiye Karate Milli Takım katılım sağladığı 21-23 Nisan 2023 Tarihleri arasında Sırbistan'nın Cacak kentinde yapılan "Golden Belt" 52'nci Altın Kemer Karate Turnuvasına 17 ülkeden 1200'e yakın sporcunun katılım gerçekleşen turnuvada Milli takım adına ilk kez Avrupa arenasında U-21 Yaşaltı ve Büyükler kategorisinde mücadele eden milli sporcu Sena Kızılaslan, 6 zorlu rakiplerini tek tek yenerek adını finale yazdırmayı başardı. Finalde ev sahibi Sırbistanlı rakibine Trikos Mina'ya karşı 3-2 hakem kararıyla yenilerek Gümüş madalya kazarak Türkiye karate milli takım adına 9. madalyayı kazandıran isim olan Kızılaslan, kazandığı madalyalarının yanına bir yenisini daha ekledi.

‘İyi mücadele ettim ama olmadı’

Milli sporcu Kızılaslan; “8 yıllık Karate spor kariyerimde her yıl katıldığım Türkiye Şampiyonaları’nda kendi yaş kategorilerimde Türkiye Şampiyonluklarım ve derecelerim oldu. Kazandığım her Şampiyonluk çok önemli Sirbistanda Türkiye Milli takım adına katıldığım U-21 Yaşaltı ve Büyükler karate turnuvasında Finalde ev sahibi karşında iyi mücadele ettim ama olmadı. Hakem kararıyla 3-2 yenilerek Gümüş madalya sahibi oldum gönül isterdi. Milli takımıma Altın madalya kazandırmak kısmet ikincilik madalyası oldu. Kazanmış olduğum Gümüş madalya benim diğer madalyalar kadar büyük gurur ve anlamlı oldu” dedi.

Üstün başarıya imza attılar

Türkiye karate milli takım 9 milli sporcuyla 8 madalya kazanarak 17 ülke arasında ikincilik Kupası alarak büyük başarıya daha imza attı. Türkiye Karate Milli Takım sporcuların aldığı 4 Altın 4 Gümüş madalyaları ve isimleri ise şöyle;

Uğur AKTAŞ 84 kg Altın Madalya

Sevil BAŞ 50 kg Altın Madalya

Görkem ASLAN U-21 Kata Altın Madalya

Ayşe YILMAZ U- 21 Kata Altın Madalya

Sena KIZILASLAN U-21 61 kg Gümüş madalya

Enes Fatih KURT 67 kg Gümüş madalya

Furkan KAYALI +84 Gümüş madalya

Mert HALICI U21 60 kg Gümüş madalya (İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.