‘Klondike’ en iyi film

‘Klondike’ en iyi film
Maryna Er Gorbach’ın yönettiği, Ukrayna-Türkiye ortak yapımı “Klondike” filmi, 41. İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma kategorisinden “En İyi Film” ve “En İyi Görüntü Yönetmeni” ödüllerinin sahibi oldu.

TİGRİS HABER - “Klondike”, bu yıl 8-19 Nisan tarihleri arasında 41. kez düzenlenen İstanbul Film Festivali kapsamında Ulusal Yarışma En İyi Film ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerine layık görüldü. Filmin yönetmeni Maryna Er Gorbach ve ortak yapımcı Mehmet Bahadır Er, Ukrayna'da yaşanan savaşa farkındalık oluşturmak amacı ile “Klondike” filminin Avrupa Komisyonu Parlamenter temsilcileri için gerçekleşen gösteriminde olmaları nedeniyle ödül törenine katılamadı. “Klondike” film ekibi adına ödülleri, TRT Sinema Festival Koordinatörü Esra Demirkıran aldı.

Yönetmen Gorbach ve ortak yapımcı Er aldıkları ödüller için yayınladıkları mesajda, “#Klondike filminin aldığı ödülü Rusya'nın Ukrayna'ya ve insanlığa karşı yürüttüğü saldırıda çocuklarının hayatını korumak için mücadele eden Ukraynalı kadınlara adadıklarını ve Türkiye’de filmi destekleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TRT’ye özel olarak teşekkür ettiklerini belirttiler.

Filmin görüntü yönetmeni Svyatoslav Bulakovskiy’in Ukrayna’daki savaşta olduğunu vurgulayan Gorbach ve Er yayınladıkları mesajda “Daha önce Kara Köpekler Havlarken ve Sev Beni filmlerinin görüntü yönetmenliğini yapan yetenekli ve kahraman ruhlu arkadaşımız 24 Şubat’tan beri sahada, ülkesi için savaşıyor. Şimdi onun adına da teşekkür ediyoruz. Bulakovskiy’in meslek ve sanat hayatına devam edeceğine dair umutluyuz!” ifadelerini kullandı.

Ukrayna-Rusya sınırını konu aldı

 “Klondike”, Ukrayna-Rusya sınırında yaşayan hamile bir kadın olan İrka (İrka)’nın, köyü ayrılıkçı gruplar tarafından kuşatılmış olmasına rağmen evini terk etmeyişini konu alıyor. Ira ve ailesinin, 17 Temmuz 2014 günü kendilerini uluslararası bir uçak felaketinin merkezinde bulmalarıyla başlayan olayların anlatıldığı Ukrayna Devlet Film Ajansı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TRT 12 Punto ortak yapımı filmde, çekildiği dönemde ayak sesleri gelen bir savaşın kasvetli tasviri titiz şekilde işleniyor. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.