Kobanê’ye giden 25 tırlık insani yardım konvoyu Suruç’ta engellendi

Kobanê’ye giden 25 tırlık insani yardım konvoyu Suruç’ta engellendi
Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’nun Kobanê’ye ulaştırmak üzere yola çıkardığı 25 tırlık insani yardım konvoyu, Suruç otoban gişelerinde güvenlik güçleri tarafından durduruldu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’nun bu sabah Rojava’nın Kobanê kentine ulaştırılmak üzere yola çıkardığı 25 tırlık insani yardım konvoyu, Urfa’nın Suruç ilçesindeki otoban gişelerinde güvenlik güçleri tarafından durduruldu.

Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu uygulamanın insani yardıma açık bir müdahale olduğu vurgulandı. Açıklamada, temel ihtiyaçlara erişimin büyük ölçüde kesildiği Kobanê’de halkın yaşamının ciddi risk altında olduğu belirtilerek, yardım konvoyunun engellenmesinin telafisi imkânsız sonuçlara yol açabileceği ifade edildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bu uygulama; insani yardıma açık bir müdahale olup, temel ihtiyaçlara ulaşamayan ve hayatları tehlike altında bulunan Kobanê halkı açısından telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır.”
Platform, hükümete çağrıda bulunarak insani koridorun derhal açılmasını, yardım konvoyunun önündeki engellerin kaldırılmasını ve yolun acilen ulaşıma açılmasını istedi. Açıklamanın devamında, duyarlı kamuoyu, sivil toplum örgütleri ve hak savunucuları bu hukuksuz engellemeye karşı ses yükseltmeye ve harekete geçmeye çağrıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.