Kobani davası devam ediyor

Kobani davası devam ediyor
Kobani davası olarak bilinen dava Ankara’daki Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampusunda devam ediyor. Dava da aralarında Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 28’i tutuklu toplam 108 kişi yargılanıyor.

TİGRİS HABER - Duruşma öncesi açıklama yapmak isteyen HDP yöneticileri polis tarafından engellendi. Daha sonra HDP Eş Başkanı Mithat Sancar kısa bir açıklama yaptı. Sancar açıklamasında davayı ‘intikam davası’ olarak nitelendirdi. Duruşmanın devam ettiği sırada Demirtaş, cezaevinden "128 milyar dolar nerede" yazılı kâğıdı SEGBİS kamerasına gösterdi.

İddianame

İddianamede 27'si tutuklu, 6'sı hakkında adli kontrol kararı, 75'i hakkında da yakalama kararı bulunan 108 kişi için “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” ve “nitelikli adam öldürme” suçlarından 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Ayrıca sanıklar hakkında 29'ar kez “öldürmeye teşebbüs,” 3 bin 777'şer kez “mala zarar verme”, 25'er kez “alıkoyma”, 395'er kez “hırsızlık”, 15'er kez “yağma”, 308'er kez “iş yeri ve konut dokunulmazlığı ihlâli”, 13'er kez “Türk bayrağını yakma”, 7'şer kez “Atatürk'ü Koruma Kanununa muhalefet” suçlaması bulunuyor.

CHP'den 4 kişilik heyet

Duruşmayı CHP’den Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyeleri Sezgin Tanrıkulu, Ali Haydar Hakverdi, Servet Ünsal ve Parti Meclisi'nden Semra Dinçer takip ediyor. TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP Milletvekili Ahmet Şık da davayı izleyenler arasında. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.