Kobani'de 8 Mart kutlamaları

Kobani'de 8 Mart kutlamaları
Kuzey Doğu Suriye’nin kenti Kobani’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

TİGRİS HABER - Kuzey Doğu Suriye’nin önemli kentlerinden biri olan Kobani’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü gün boyu devam eden çeşitli etkinlikle kutlandı.

ko1-tigris.jpegKobani Belediyesi Kadın Dairesi tarafından organize edilen 8 Mart etkinlikleri kapsamında, Özgür Kadın Meydanı’nda genç kızlar arasında koşu yarışması düzenlendi. Burada yapılan koşuda derecelere giren genç kızlara eşofman takımları hediye edildi.

ko-tigris.jpegKoşudan sonra genç kızlar arasında bisiklet yarışması düzenlendi. Aynı meydanda start alan bisikletli genç kızlar, kentin en büyük caddesi olan 48. Cadde boyunca kıran kırana yarıştı. Bu yarışta da dereceye girenlere ödül olarak birer eşofman takımı verildi.

ko6-tigris-001.jpegRenk renk giyindi Kobanili kadınlar

Sabah saatlerinde genç kızlar arasında gerçekleşen yarışmalardan sonra Kent Korusu’nda devam eden 8 Mart etkinliklerine renk renk giyinmiş yüzlerce Kobanili kadın katıldı. Burada gün boyu devam eden ekinliklerde Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi, skeçler sunuldu, günün önemi ve anlamı üzerine konuşmalar yapıldı.

ko7-tigris.jpeg

ko11-tigris.jpeg

ko10-tigris.jpeg(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.