Komşunun faturası emsal alındı, rekor fatura kesildi

Komşunun faturası emsal alındı, rekor fatura kesildi
Diyargaz, Diyarbakır’da yaşayan Adalet Gümüş’ün bozulan doğalgaz sayacını söktü. Gümüş’e karşı komşusunun doğalgaz tüketimini baz alarak 2 bin 400 liralık fatura kesti. Ancak, yeni sayaç takıldıktan sonra da Gümüş’e 2 aylık doğalgaz faturası 51 lira geldi

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Huzurevleri Mahallesi’nde yaşayan Adalet Gümüş’ün doğalgaz sayacında arıza belirlendi. Diyargaz ekipleri 8 Şubat’ta arızayı tespit ederek, arıza tutanağı tuttu. Tutanakta, “yapılan kontrolde sayacın tüketim esnasında takılarak döndüğü tespit edilmiştir” ifadesine yer verildi. Adalet Gümüş’e ait doğalgaz sayacı sökülerek Diyargaz A.Ş İkmal Şefliği’ne götürüldü.

2 bin 400 liralık fatura kesildi

Sayaç sökülüp götürüldükten sonra Adalet Gümüş’e son ödeme tarihi olan 28 Mart tarihinde 2 bin 479 liralık fatura kesildi. Yüksek faturaya gerekçe olarak, 7 Şubat 2021 ile 7 Şubat 2022 tarihleri arasında sayaç arızalı olduğu, arızadan kaynaklı doğalgaz tüketiminin az olması gösterildi.

Komşunun faturası emsal alındı

Fatura hazırlanırken, Adalet Gümüş’ün karşı komşusunun doğalgaz kullanım miktarı emsal alındı. “Emsal abonenin” yani karşı komşunun tüketiminin bin 317,25 metreküp olduğu, Adalet Gümüş’ün ise 173,16 metreküp doğalgaz tükettiği, arada, bin 114,09 metreküp fark olduğu, aradaki farkın bedelinin de 2 bin 479 lira olduğu belirtilerek, Adalet Gümüş’e bu tutarda fatura ibraz edildi.

Diyargaz’a dilekçe yazdı

Adalet Gümüş, yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için Diyargaz Genel Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurdu. Dilekçesinde, öğretmen olan oğlu ile aynı apartmanda oturduğunu, oğlu ve gelini çalıştığı için torunlarına baktığını belirten Gümüş, “Sadece sıcak su ve tüp için doğalgaz kullanıyoruz. Faturalar düşük geldiği için Diyarbakır saati değiştirip yüksek borç yansıtmıştır. Evde ara sıra elektrikli soba kullanıyoruz. İspatını elektrik faturaları ile yapabilirim. Son üç ayda ortalama 650-372- 450 lira elektrik faturası kesiliyor.” dedi. Gümüş, Diyargaz’ın yaşattığı mağduriyeti gidermemesi durumunda, Tüketici Mahkemesi’ne başvuracağını ifade etti.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum