Konser duyurusu yapıldı, sanatçının haberi yok!

Konser duyurusu yapıldı, sanatçının haberi yok!
AK Parti İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın’ın duyurduğu Mem Ararat konseri, sanatçı tarafından yalanlandı. Konser için ne Mem Ararat ile ne de menajeri ile görüşülmediği, ajansın, konser kesinleşmiş gibi görsel hazırladığı ortaya çıktı.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, geçtiğimiz hafta yaptığı aylık basın toplantısında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın organize ettiği, Sur Kültür Yolu Festivali’nin 8-16 Ekim’de düzenleneceğini, festivalde Mardinli Sanatçı Mem Ararat’ın da sahne alacağını duyurmuştu. Mem Ararat’ın 14 Ekim saat 20.00’da Dağkapı Meydanı’nda konser vereceği duyurulan afiş ise Kültür Bakanlığı’nın çalıştığı ajansın internet sayfasında paylaşıldı.

Ararat yalanladı

Sanatçı Mem Ararat, sosyal medya hesabından adının ve konser tarihinin yer aldığı afişi paylaşarak, haberi yalanladı. Ararat, “Bu afiş bilgimiz dışında düzenlenip paylaşılmıştır. Belirtildiği gibi bir konserimiz bulunmamaktadır. Bu haber yalandır. Bu afiş bilgimiz dışında düzenlenip paylaşıldığı için avukatlarımız aracılığıyla hukuki süreci başlatacağız” ifadelerini kullandı.

mem-ararat-tigris.jpgÖneriyi il başkanı yapmış

Konu ile ilgili Tigris Haber’e konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, Sur Kültür Yolu Festivali’ni organize eden, ajans ile Kültür Turizm Bakanlığı arasındaki bilgi eksikliğinden dolayı duyurunun yapıldığını söyledi. Sur Kültür Yolu Festivali için, kendilerinin bakanlığa, Mem Ararat, Hirai Zerdüşt, Mikail Aslan, Xêro Abbas, Aynur Doğan, Xecê gibi isimleri önerdiğini belirterek, “Ajans, Mem Ararat’ın kesinleştiğini düşünerek, kendi internet sitesinde konseri duyurmuş. Ben de ajansın gerekli görüşmeleri yapıp, konserin kesinleştiğini düşünerek, basın toplantısında Mem Ararat’ın konser vereceğini Diyarbakırlılara duyurdum” dedi.

‘Mem Ararat ile görüşülmemiş’

Mem Ararat’ın avukatının kendisi ile görüştüğünü aktaran AK Partili Şerif Aydın, “Avukat beyin aktardığına göre, ilgili ajans ne Mem Ararat ile ne de menajeri ile konser hakkında hiçbir görüşme yapmamış. Ajansın çalışanı, hazırlanan görseli bir şekilde internet sitesine yüklemiş. Biz yapılan hatadan dolayı, üzüntümüzü dile getirdik. Kamuoyunda, sanki Mem Ararat konser teklifini kabul edip, mahalle baskısı ile vazgeçmiş algısı oluştu. Bu algı doğru değil” dedi. Kültür Bakanlığı’nın, Mem Ararat’ın istediği gün ve saatte, istediği yerde Diyarbakır’da konser vermesi teklifini, Mem Ararat’a ilettiklerini söyleyen Aydın, “Ancak ne yazık ki bu talebimize olumlu yanıt alamadık. Bu talebimiz halen de geçerlidir. Mem Ararat’ın Diyarbakır’da istediği yer ve saatte konser vermesini isteriz” diye konuştu. Aydın, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı ya da Kültür Bakanlığı’nın, konser duyurusunda herhangi bir kastının olmadığını sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.