Konya'da Kürt aileye saldırı: 7 kişi öldürüldü

Konya'da Kürt aileye saldırı: 7 kişi öldürüldü
Konya'da bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi öldürüldü. Saldırının ardından ev ateşe verildi.

TİGRİS HABER - Konya'da bir eve silahlı saldırı düzenlendi. 7 kişinin öldürüldüğü saldırının ardından ev ateşe verildi. Olay, saat 18.50 sıralarında merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi'nde meydana geldi.

Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda aralarında kadınların da bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti. Öldürülenlerin daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Dedeoğlulları ailesi olduğu öğrenildi. Saldırının ardından ev ateşe verildi. İtfaiye ekipleri, alevleri söndürmek için müdahale başlattı. Ateşe verilen ev itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Evde çıkan yangın söndürülürken ev içinde silahla vurularak öldürülmüş olarak bulunan Yaşar Dedeoğlulları, Barış Dedeoğlulları, Serpil Dedeoğlulları, Serap Dedeoğlulları, İpek Dedeoğlulları, Metin Dedeoğlulları ve Sibel Dedeoğlulları’nın cansız bedenleri bulundu.

Twitter hesabından açıklama yapan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, şunları söyledi:

"Konya Meram’da 12 temmuzda saldırıya uğrayan aile. Tutuklular tahliye edilmiş ve kendileri hakkında ‘koruma kararı’ verilmişti. İşte, onlar daha önce saldırdıkları aileyi katletmişler. İHD olarak olayın takibindeydik. Çok üzgünüz. Ailenin genç ferdi, ‘abla biz çok korkuyoruz’ demişti." (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.