Köpekle yaralamaya sebep olan polise hapis istemi

Köpekle yaralamaya sebep olan polise hapis istemi
Diyarbakır'da polis memuru Atakan Aslan'ı öldüren bir kişinin yakalanması için başlatılan arama çalışmalarında evleri basılan Şeyhmus-Menice Yılmaz çiftini "köpekle kasten yaralamaktan" yargılanan polis memuru Serdar G.'nin 6 yıla kadar hapsi istendi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da 30 Mayıs 2020'de polis memuru Atakan Aslan'ı öldüren Muhammed Emin Cura'nın yakalanması için 31 Mayıs'ta yapılan arama çalışmaları sırasında olayla ilgileri bulunmayan Menice-Şeyhmus Yılmaz çiftinin evlerinin basılıp üzerlerine polis köpeğinin salınması davasına, Cumhuriyet savcısı hapis cezası isteminde bulundu. Diyarbakır 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, mütalaasını sunan Cumhuriyet savcısı, köpek eğitmeni polis memuru Serdar G.'nineylemini kasten gerçekleştirdiğini belirterek, Serdar G.'nin her iki suç için 6 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Savcı, sanığın savunmalarında suçu kabul etmediğini, katılan beyanlarını ve bu beyanlarla uyumlu adli tıp raporları dikkate alındığında sanığın savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendirmesini yaptı.

Savcısı mütalaasında, eğitmen Serdar G.'nindenetimindeki köpeğin kontrolünü sağlamadığı, bu nedenle köpeğin saldırarak Menice Yılmaz'ı basit tıbbi müdahale ile giderilebilir düzeyde, eşi Şeyhmus Yılmaz'ı ise basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek düzeyde yaraladığını kaydetti. Türk Ceza Kanunu'nun 6. Maddesinde köpek saldırısına bağlı yaralanmalarda köpeğin silah olarak kabul edildiğine işaret eden savcı, sanığın Menice Yılmaz'ı yönelik basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde kasten yaralamaktan 4 ay ile 1 yıl arası değişen hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Mütalaasında, Menice Yılmaz'a yönelik yaralama suçunun "kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle, silahla gerçekleşmesi" nedeniyle yarı oranında ceza artırımını isteyen savcı,sanığın Menice Yılmaz'a yönelik suçtan 6 ay ile 1 yıl 6 ay arası değişen hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Kasten yaralamadan ceza istemi

Olayda Şeyhmus Yılmaz'ın basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek düzeyde yaralandığını hatırlatan Cumhuriyet savcısı, sanık Serdar G.'nin Yılmaz'a karşı, "kamu görevlisini silahla kasten yaralama" suçunu işlediğini belirterek, sanığın, kasten yaralamadan 1 yıl ile 3 yıl arası değişen hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Mütalaasında suçun "kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle, silahla gerçekleşmesi" nedeniyle cezada yarı oranında artırım talep eden iddia makamı, sanık polisin 1 yıl 6 ay ile 4 yıl 6 ay arası değişen hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Savcı, her 2 suçtan dolayı sanığın toplamda 2 ile 6 yıl arası değişen hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Yılmaz çiftinin avukatı Selameddin Varol, mütalaaya katıldıklarını belirterek, sanığın hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme, sanık savunmsı için 15 gün süre tanıdı

Mahkeme, mütalaanın gelecek celseye kadar sanığın adresine tebliğ edilmesine, sanığın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde savunmasını hazırlamak üzere kesin süre verilmesine karar vererek, duruşmayı 19 Haziran'a erteledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.