Koronavirüsle mücadele günlerinde esnafın hesabına bloke

Koronavirüsle mücadele günlerinde esnafın hesabına bloke
Diyarbakır’ın Merkez Yenişehir ilçe Belediyesi’ne borçlu olan esnafa, bankadan hesabına bloke konulduğuna dair mesaj gönderildi.

Bankanın hesabına bloke koymasına tepki gösteren esnaf Mustafa Medeni, koronavirüsle mücadele edilen bir dönemde esnafa yönelik bu yaklaşımın doğru olmadığını ifade etti.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde esnaflık yapan Mustafa Medeni, hesaplarına bloke konulmasına sitem etti.

Yenişehir Belediyesi’ne olan borcundan dolayı, bankadan kendisine gelen mesajı paylaşan esnaf Mustafa Medeni, “Devletin esnafa yardımı bu mu?” diye sordu.

Yenişehir Belediyesi’nden esnafa kötü haber

Sanat Sokağ’nda kafe işletmecisi olduğunu belirten Medeni, bankadan kendisine gelen mesajda, “Değerli Müşterimiz, YENİŞEHIR BELEDİYE Başkanlığı’nın 2707 sayılı dosyası ile Bankamıza ulasan 1.096,72 TL tutarlı haciz bildirimine istinaden hesabınıza / hesaplarınıza bloke konulmuştur. İlgili kuruma ödeme yapmanız ve ödemeniz hakkında kurumun bankamızı bilgilendirmesi sonrasında haciz blokesi kaldırılacaktır” ibarelerinin yer aldığını belirtti.

‘Yardım beklerken, bloke ile karşılaşıyoruz’

Koronavirüs tedbirleri kapsamında devletin aldığı önlemlere ve iş dünyasına yapılan desteklere atıfta bulunan Medeni, şunları ifade etti: “Koronavirüs için yardım edeceklerine banka hesaplarına bloke göndermişler. Sanat sokağında kafe işletiyorum. Esnaf olarak devletin esnafa yardımını beklerken, bloke ile karşılaşıyoruz. Devletin esnafa yardımı bu mu?” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.