Korucular genç kadını kaçırdı

Korucular genç kadını kaçırdı
Diyarbakır Kulp'ta, 6 köy korucusu tarafından kaçırıldığı belirtilen 22 yaşındaki L.K.'nin annesi Fahriye K., korucuların kendisi ve 2 çocuğunun el, ayak ve ağızlarını bantlarla bağladıktan sonra kızını kaçırdıklarını iddia etti.

 

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Kayalısu Mahallesi'nde bulunan Koçeka Yaylası'nda, 2 Temmuz günü hayvanlarını otlatırken elleri silahlı ve korucu olduğu belirtilen 6 kişi tarafından zorla kaçırıldığı iddia edilen L.K.'nin ailesi yaşadıkları dehşeti anlattı. Kızlarının silah zoruyla kaçırıldığını söyleyen anne Fahriye K., korucuların kendisini ve çocuklarını darp ettiğini söyledi. 22 yaşındaki kızları L.K.'nin ellerinde kalaşnikof marka silah bulunan 6 korucu tarafından kaçırıldığını savunan Fahriye K., "Çadırımızda oturuyorduk. Birden ellerinde silah olan 6 kişi geldi. Korucular, ben ve 2 çocuğumun ellerini, ayaklarını ve ağızlarını bantlarla bağlayarak kızımı alıp kaçırdılar" dedi.

 

'Hepsini tanıyorum'

 

Baba Mehdin K. ise karakola giderek suç duyurusunda bulunduğunu, aradan birkaç gün geçtikten sonra karakoldan arayan polislerin kızının kendi rızası ile kaçtığına dair ifade verdiğini ve bu nedenle polislerin korucular hakkında bir şey yapamayacaklarını söylediğini dile getirdi. Kızının kimliğinin kendisinde olduğunu belirten baba Mehdin K., "Kızım kaçırılınca Muş'ta bulunan Üçevler Karakolu'na giderek şikâyet ettim. Aradan birkaç gün geçtikten sonra karakoldan beni arayarak, kızımın Silvan'da bulunan bir karakolda ifade vererek kendi rızası ile kaçtığını söylediler. Kızımın ifade vermesi için kimliğinin yanında olması gerekiyor. Ama kızımın kimliği bendedir. Kim onun yerine ifade vermiş bilmiyorum. Korucular hakkında Muş Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

 

Kızının nişanlı olduğunu, kızını kaçıran korucuların akrabaları olduğunu ve hepsini tanıdıklarını belirten aile, kızlarının bulunması için İHD Muş Şubesi'ne başvurarak yardım istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.