Koşuyolu parkı yasak, Batıkent meydanı serbest

Koşuyolu parkı yasak, Batıkent meydanı serbest
Diyarbakır’da anneler günü buruk kutlandı. Çocukları açlık grevinde olan bir grup kadın yürüyüş yaparak çocuklarının durumuna dikkat çekti.

Diyarbakır’da, aralarında HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’ninde bulunduğu bir grup, Koşuyolu parkına yürümek istedi. Polis, tutuklu yakınlarının Koşuyolu Parkında açıklama yapmasına izin vermezken, Batıkent meydanında açıklama ve oturma eylemi yapmalarına izin verdi.

HDP Diyarbakır İl Örgütü 2. Olağanüstü kongresi "Zülme karşı direniyoruz. kazanacağız" sloganıyla Eş Genel Başkan Sezai Temelli'nin katılımıyla Demirok Tesisleri'nde gerçekleşti. Kongreye HDP Milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve çocukları açlık grevinde olan kadınlar katıldı. Kongredeki konuşmalarından ardından HDP Eş Başkanı Sezal Temelli, partililer ve çocukları cezaevinde açlık grevi ve ölüm orucunda olan kadınlar kongrenin yapıldığı yerden eylem alanları olan Koşuyolu Parkı'na yürümek istedi.

temelli.JPG

 

Polis, kadınların Istasyon Meydanina kadar yürüyüşe izin vereceğini, oradan da araçlarla Koşuyolu Parkı'na gidilmesine müsaade edeceklerini söyledi. Bunun ardından anneler HDP Eşgenel Başkanı Sezai Temelli ve milletvekilleri yürüyüşe geçti. Kısa bir süre yürüyen kadınlar daha sonra araçlara binerek, Batıkent meydanın karşısında toplandı. Milletvekilleri ve tutuklu yakınları açıklama yaptıktan sonra dağıldı.

 

temelli-001.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.